Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bright Richards: van de ene op de andere dag beroemd

In Levensbepalend is Bright O. Richard te gast. Hij is acteur, presentator en ondernemer. Afgelopen zomer is hij te zien op televisie in het EO-tweeluik ‘Hoe God verscheen in Ghana’. Een uur lang praat hij met Elsbeth Gruteke over bepalende momenten in zijn leven.

Deel:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bright groeide op in de Liberiaanse hoofdstad Monrovia. Bepalend zijn voor hem de debatten die hij als elfjarige jongen voert op school. Dat is best spannend in een land dat een dictatuur is. Bright leert hoe je mensen kunt overtuigen en wat de kracht is van het woord. Al van jongs af aan staat Bright op het podium, op school, in de kerk, eigenlijk overal. 

Bright wordt later beroemd in Liberia doordat hij te zien is in de soap ‘Johnny Just Come’. Het programma is te zien op de enige tv-zender van het land. Vanwege de burgeroorlog moet hij Bright vluchten uit zijn geboorteland, hij ontkomt ternauwernood aan een executie. 

In Nederland moet Bright helemaal opnieuw beginnen. Bepalend is het moment waarop hij de kans krijgt om in Nijmegen het festival ‘Circus Colourful City’ te presenteren. Het geeft hem zelfvertrouwen om een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland. Hij gaat studeren aan de Toneelacademie in Arnhem. Met zijn voorstelling ‘As I Left My Fathers House’ heeft hij succes. Met zijn organisatie New Dutch Connections, probeert hij vandaag de dag via theater (ex)vluchtelingen in contact te brengen met mensen in de Nederlandse samenleving die hen verder kunnen brengen in het leven.  

Kijktip: Hoe God verscheen in Ghana
Kijktip: Hoe God verscheen in Ghana

Bright O. Richards gaat op onderzoek naar geloof en bezieling in Ghana en Nederland

Over de podcast Levensbepalend
Elk mens komt in zijn of haar leven momenten tegen die van grote invloed zijn. Kantelpunten, levensbepalende momenten die het leven daarna voorgoed kleuren; een studie, een huwelijk, een scheiding of de dood van een geliefde. In de podcast Levensbepalend gaat Elsbeth Gruteke in gesprek met mensen over deze bijzondere momenten. Wil je meer afleveringen horen? Luister hier alle afleveringen via de website van NPO Radio 5. 

--:--