Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Buurman Abdi: een leven naspelen met special effects

Kijk de EO-documentaire 'Buurman Abdi' op 8 november om 23.15 uur op NPO 2

Abdi, kort voor Abdiwahab, is gevlucht uit Somalië. Zijn verleden zit vol geweld, oorlog en criminaliteit. Abdi wil samen met zijn buurman en filmmaker Douwe Dijkstra vertellen wat hij heeft meegemaakt. Door middel van een miniatuurdecor en special effects spelen ze de heftige geschiedenis van Abdi na.

Deel:

Abdi deelt zijn bijzondere levensverhaal niet alleen om te laten zien wat hij heeft meegemaakt, maar ook voor hemzelf: om grip te krijgen op het leven van toen en nu.

Abdi's leven

Abdi vluchtte als jonge man uit de oorlog in Mogadishu, Somalië, naar Nederland. Hier kwam hij in de criminaliteit terecht. Hij werd gepakt en moest de gevangenis in. Daar leerde hij met zijn handen te werken. Na de gevangenisstraf greep hij zijn tweede kans met beide handen aan en werd hij meubelmaker. Hij maakt creatieve wandrekken van ijzer.

Buurman Abdi wandrek

In deze documentaire staat Abdi met zijn creativiteit centraal. Na alle ervaringen uit het verleden is hij meubelontwerper en sociaal werker. Zijn leven is 180 graden gedraaid en dat laat hij zien doormiddel van de scenes gespeeld in een miniatuur decor, een greenscreen en interviews tussendoor waarin hij vertelt over wat hij heeft meegemaakt. 

Kijk de documentaire 'Buurman Abdi' dinsdag 8 november om 23:15 op NPO 2. Of stream via NPO Start.

--:--