Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Cabaretier Thomas van Luyn in 'Adieu God?'

'Adieu God?', 31 oktober om 23:20 uur, NPO 2

Toen cabaretier en presentator Thomas van Luyn het ouderlijk huis verliet, verloor hij zich in zweverige theorieën over wichelroeden, sterrenbeelden en genezende stenen. Hij geloofde in álles. De wereld was chaos en dus zocht hij naar houvast.

Deel:

Van Luyn groeide op in een links-christelijk gezin. Naar de kerk wilde hij niet, maar toen zijn moeder ernstig ziek werd, begon hij te bidden. Het hielp niet. Thomas’ moeder ging steeds verder achteruit en overleed.

Tegenwoordig heeft Van Luyn geen God of andere buitenaardse krachten nodig om zich staande te houden. Het bestaan is een mysterie en dat laat hij zo. Maar als hij het moeilijk heeft, bidt hij nog wel eens. Om zijn probleem uit handen te geven.

Wie is Thomas van Luyn?

Thomas van Luyn werd geboren in Kinshasa, Congo, en groeide op in Utrecht. Samen met Mike Boddé won hij Het Groninger Studentencabaret Festival, en het Amsterdams Kleinkunst Festival. Met Sara Kroos creëerde en presenteerde hij het improvisatieprogramma In Goed Gezelschap, met Erik van Muiswinkel de komische actualiteitenshow Cojones, hetgeen hij uiteindelijk ook zou presenteren, evenals taalquiz De Tafel van Taal en het kinderprogramma Studio Snugger. Thomas is al jaren de meest gelezen columnist in het Volkskrant Magazine. Thomas van Luyn (1968) woont met zijn vrouw Barbara van Erp en zijn zonen Felix en Morris in Amsterdam.

'Adieu God?', maandag 31 oktober, 23.44 uur, NPO 2

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--