Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Carla moet voor het eerst kerst zonder haar man Frans vieren: ‘Een groot gemis’

De liefdevolle kerstboodschappen in ‘Kerst voor de deur’

In de nieuwe online serie ‘Kerst voor de deur’ gaat presentator Bert van Leeuwen met een bijzondere verrassing thuis langs bij mensen die, om welke reden dan ook, er bijzonder tegenop zien om kerst te vieren. Zoals Carla, die haar man Frans moet missen.

Deel:

Een liefdevolle kerstboodschap voor Carla

Moeder Areen en dochter Corlieke hebben een bijzondere verrassing voor Carla in petto.  Areen en Carla kennen elkaar via de Carla’s man, Frans. Arleen vertelt vol lof over Carla: “Carla heeft een hele lastige tijd achter de rug. Heel kort door de bocht; ze zorgt altijd ontzettend goed voor een ander, maar cijfert zichzelf heel erg weg.”

Ook Corlieke heeft Carla opgegeven, zonder dat ze wist dat haar moeder hetzelfde plan had. Corlieke “Carla kwam direct op in mijn gedachten, omdat ze alleen woont en haar man Frans vorig jaar heeft verloren. Frans zat bij de marine en is al heel vroeg met pensioen gegaan, hierdoor waren Carla en Frans altijd samen: als je Frans zag, zag je Carla en als je Carla zag, zag je Frans. Als je nog relatief jong bent, is het echt een groot gemis op het moment dat je alleen verder moet.”

Als je Frans zag, zag je Carla

Corlieke kent Carla via haar moeder, maar de band tussen haar en Carla is inmiddels zo sterk dat het als familie voelt. “Frans zei altijd: ‘Je bent mijn bonusdochter’.” Dit komt doordat Corlieke er veel was tijdens de periode dat Frans erg ziek was. Corlieke zorgde voor Frans en Carla, waardoor ze nog steeds een hechte band heeft met Carla. Corlieke vertelt dat Carla het meest tegen de avonden opziet: “Het moment dat ze ’s avonds terugkomt in een donker huis en alleen is.”

Areen en Corlieke willen Carla graag laten weten dat ze niet alleen is van harte welkom is om met hen kerst te vieren. Ze willen niets liever dan Carla een fijne kerst bezorgen. Een kerst met alle mensen die ze liefheeft om haar heen, met een grote tafel vol lekkernijen en liefde. Zal dit de eerste kerst zonder Frans wat draaglijker maken?

Bekijk hier hoe de verrassing uitpakt in de eerste aflevering van Kerst voor de deur.

Wie ben jij in het kerstverhaal?

Wie ben jij in het kerstverhaal?

Maria, Jozef, de herders of de wijzen... Op welk personage uit het kerstverhaal lijk jij het meest? Doe de EO-kersttest en ontdek het nu!

Doe mee!
--:--