Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Chantal stapte uit de prostitutie

‘Schuld en schaamte heb ik niet meer’

Vijfentwintig jaar geleden belandde Chantal Herrebrugh in de prostitutie. Door traumatische relaties en verkeerde keuzes, waardoor ze uiteindelijk alles verloor, leek dat haar enige hoop. Tot ze Gods stem hoorde en een poster door de brievenbus kreeg. Het was een bevestiging voor Chantal: “God liet mij nooit los.”

Deel:

“Door die poster met daarop het gedicht ‘Voetstappen in het zand’ erop besloot ik uit de prostitutie te stappen en op zoek te gaan naar God. Mijn eigen keuzes hadden me nergens gebracht; als Hij echt bestond, moest Hij mij dat maar laten zien. Ik vroeg Hem of ik de juiste man mocht krijgen en toen ontmoette ik Ben. Door Bens onvoorwaardelijke liefde liet God Zijn onvoorwaardelijke liefde zien. Maar de omslag bleek niet makkelijk. We belandden in diepe financiële problemen. We zijn een paar keer bijna ons huis uitgezet en onze inboedel – alles wat we nog hadden – is per openbare verkoop verkocht geweest. Ik heb het uitgeschreeuwd naar God. Zijn reden was me toen een raadsel, maar Hij liet zien dat Hij erbij was.

Als Hij echt bestond, moest Hij mij dat maar laten zien

Ik betaal nog steeds schuldeisers en leef met het minste, maar er is iets veranderd: ik heb rust. God raakte niet onder de indruk van mijn schulden, mijn slechte beslissingen, mijn verleden. Hij bleef altijd onvoorwaardelijk en liefdevol naast mij staan. God heeft me geheeld. Schuld en schaamte over mijn verleden heb ik niet meer. Mijn identiteit ligt in wie Hij zegt dat ik ben. Het voelt als een heel grote eer dat ik deze weg met Hem heb mogen wandelen.”

Chantal (45) is gelukkig getrouwd met Ben (61) en samen hebben ze een dochter: Rachel (8). Recent is Chantal haar eigen bedrijfje gestart. Lees hier haar verhaal.

--:--