Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kerken en organisaties bieden coronahulp aan in brief voor kabinet

"Zodat elke Nederlander ervaart: ik hoef het #nietalleen te doen"

Pakweg 40 christelijke organisaties en kerken bieden in een brief aan het kabinet hun hulp aan in de tweede coronagolf. Ze stellen onder andere hun gebouwen en vrijwilligers ter beschikking: “We zijn beschikbaar in alle steden, dorpen en wijken in het hele land.”

Deel:

“We zijn geraakt door Gods liefde,” schrijven de organisaties. “We willen niet dat ook maar iemand in ons land – of die nu gelovig, anders gelovig of niet gelovig is – in eenzaamheid en zonder naastenliefde door deze zware tijd zou moeten gaan.” De brief is ondertekend door onder meer de Protestantse Kerk, de Rooms-Katholieke Kerk en de Evangelische Omroep.

6 miljoen Nederlanders

De organisaties en kerken hebben tijdens de eerste coronagolf al hun handen ineengeslagen voor het initiatief ‘Niet alleen’. Deze samenwerking vertegenwoordigt volgens de briefschrijvers zo’n 6 miljoen Nederlanders, met organisaties die samen in het bezit zijn van duizenden gebouwen. Nu het coronavirus een nieuwe opmars maakt, zijn ze opnieuw “bereid belangeloos te doen wat nodig is”.

Lees ook: Initiatiefnemer Tiemen Westerduin over #Nietalleen: "De kerk mag juist nú schitteren"
Lees ook: Initiatiefnemer Tiemen Westerduin over #Nietalleen: "De kerk mag juist nú schitteren"

In de brief vragen de organisaties aan de minister-president en zijn collega’s waar ze de inzet van kerken en vrijwilligers het beste kunnen gebruiken. Ze stellen voor om in gesprek te gaan met de landelijke en lokale overheid, “zodat we uiteindelijk met grotere onderlinge verbondenheid uit deze crisis komen dan we erin gingen.”

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Beeld: Unsplash

Geschreven door

Arianne Ramaker

--:--