Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Christenen: kies niet bij voorbaat partij in het conflict in Israël

16 mei 2021 · Leestijd 2 min

Deze week laaide de strijd weer op tussen Israël en de Palestijnen. Ook binnen de kerk is er discussie over dit vraagstuk. Vijf predikanten vragen de PKN om excuses aan te bieden aan de Palestijnen. “We hebben als kerk gefaald, omdat we de onopgeefbare verbondenheid met het volk Israël verkondigd hebben, zodat we de indruk wekten dat God Israël meer liefheeft dan het Palestijnse volk.”

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Behoud christelijke feestdagen

Scheiding bij Forum voor Democratie is een toneelstukje

Verder was er de zoveelste breuk binnen Forum van Democratie. Wybren van Haga verliet met twee andere Kamerleden de fractie, maar blijft erbij dat hij geen ruzie heeft met Baudet. “Deze mannen weten te veel van elkaar”, stelt Sjirk. “Bij de meeste scheidingen is er sprake van moddergooien, behalve als de partners bang van elkaar zijn dat er iets naar buiten komt.” Joram bespeurt achterdocht bij Sjirk en neemt het op voor Van Haga, omdat die nu eindelijk verantwoordelijkheid neemt na de smakeloze bevrijdingsposter.     

In de opiniepodcast Deze Week nemen we de week door met, naar eigen zeggen schaamteloos christelijke krantenmaker Sjirk Kuijper, de telefoonverslaafde gelovige millennial Joram Kaat en met de altijd naar liefde in het nieuws zoekende relatie-expert Cocky Drost. Een frisse, vrolijke en scherpe blik op de actualiteit, elke vrijdagochtend om zeven uur 's ochtends op je digitale deurmat.

--:--