Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Column van een pleegmoeder: ‘Zelfs al liet hij haar in de steek, haar vader blijft ontzettend belangrijk’

Amy* (42) is moeder van zes kinderen; drie biologische kinderen en drie pleegkinderen. Ze schrijft regelmatig over haar gewoon bijzondere gezin.

Deel:

Na een paar jaar geen contact met haar vader te hebben gehad, is er de laatste tijd voorzichtig weer contact tussen Dewi en haar vader.

Dit contact is belangrijk voor dit lieve meisje. Want ook al is het soms allemaal stom en maken vaders stomme keuzes en beslissingen en laten ze je zelfs in de steek; een vader is ontzettend belangrijk voor een kind. Dat heb ik de laatste jaren gemerkt bij Dewi toen haar vader er niet was. En nu is ze bijna jarig…

Welk kind wil nou geen cadeautjes, taart en slingers op een verjaardag?

“Het maakt me niet uit als papa geen cadeau heeft of het is vergeten. Ik ben blij dat ik hem kan zien.” Wat ben ik trots op dit meisje dat ze er zo in kan staan. Aan de andere kant maakt het me ook verdrietig, want welk kind wil nou geen cadeautjes, taart en slingers op een verjaardag? Dit meisje weet dat het anders kan. Dat je je vader ook gewoon jaren niet kan zien. Alle feestdagen en andere belangrijke dagen samen moet missen en het allerbelangrijkste nog: je verjaardag.

We rijden de straat in. Hij heeft de afspraak niet afgezegd en ik hoop maar dat hij thuis is. “Ik heb buikpijn”, zegt Demi. “Dat komt omdat je het spannend vindt”, zeg ik. En spannend is het. Ik voel het ook in mijn lijf. Wat wil ik graag dat hij opendoet en dat er dan een feestje gevierd kan worden.

Vader doet open. Demi pakt mijn hand vast. We lopen naar binnen, de kamer is versierd met slingers, er is taart, een cadeau en een partypopper. Demi kijkt me aan, ik zie de opluchting in haar ogen en ik voel de opluchting in mijn lijf. Dit jaar gaat dit feestje gevierd worden en dat pakt niemand ons meer af.

Eva nieuwsbrief

Speciaal geselecteerde artikelen wekelijks in je inbox ontvangen? Al meer dan 12.000 vrouwen gingen je voor.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--