Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De 5 beste apps voor de wandelliefhebber

Wandelen, we houden er allemaal van. De een is een zondagswandelaar terwijl de ander met gemak de Nijmeegse vierdaagse uitloopt. Eén ding is zeker, in de vrije natuur een frisse neus halen is een populaire en gezonde bezigheid. Daarom heeft Eva vijf apps voor je uitgezocht die jou helpen om het maximale uit je wandelingen te halen.

Deel:

1. Topo GPS Nederland

Wil jij een gps-apparaat aanschaffen maar kost het je allemaal te veel? Dan biedt Topo GPS Nederland je een goedkopere optie om jou mobiel om te toveren in een gps-apparaat. De app bevat een gedetailleerde topografische kaart van Nederland waarop alle wegen tot aan de kleinste bospaden te vinden zijn. Topo GPS heeft naast de Nederlandse map ook versies van verschillende andere landen.

Prijs: €3,99    Besturingssysteem: Android & iOs

2. Afstand

Deze app is echt wat voor jou als je een actieve wandelaar bent. Afstand is een app die de route dat je loopt bij kan houden en je kan vertellen wat je snelheid tijdens je wandeling was. Naast je snelheid kan hij je onder andere vertellen hoe veel kilometer je hebt gelopen, wat je huidige hoogte is en hoeveel calorieën je verbrandt. Aan het einde van je wandeling kan je je routes analyseren met behulp van grafieken.

Prijs: €1,09    Besturingssysteem: iOs

3. Route.nl

Route.nl geeft je de kans om de mooiste plekjes te ontdekken. Niet alleen in Nederland, maar ook in België en Duitsland. De app wil je helpen om leuke wandelroutes te vinden bij jou in de buurt, maar kan je ook vertellen waar je het beste kan wandelen regio of recreatiegebied. Route.nl beschikt over tienduizenden routes die te verfijnen zijn op thema, eten, drinken & slapen. Je kunt de routes downloaden zodat ze ook offline te gebruiken zijn, compleet met de dichtstbijzijnde VVV, stations en parkeerplaatsen.

Prijs: gratis    Besturingssysteem: Android & iOs

4. Natuurroutes Natuurmonumenten

Deze app is van de organisatie Natuurmonumenten, de organisatie die zich bezighoudt met het onderhouden van natuurgebieden in Nederland. Dit betekent natuurlijk dat ze weet hebben van de mooiste plekjes van ons land, en die zijn dan ook terug te vinden in de wandelroutes die de app biedt. Wat deze app uniek maakt is het feit dat het voorzien van commentaar van boswachters, zodat je telkens weer wat nieuws leert over je wandelgebied. 

Prijs: gratis    Besturingssysteem: Android & iOs

5. Natuur in Nederland

Met de app Natuur in Nederland wordt de gebruiker meegenomen langs tien kenmerkende gebieden in het Nederlandse landschap zoals bijvoorbeeld de Waddeneilanden of het Limburgs heuvellandschap. Een nadeel is dat er nog maar 19 wandel- en fietsroutes in de app staan, maar je kunt er zeker van zijn dat ze de moeite waard zijn.

Prijs: gratis    Besturingssysteem: Android & iOs


Moet je toch nog nét iets meer motivatie hebben om een lekkere wandeling te gaan maken? Lees dan hier waar je prachtige wandelroutes kan vinden!

--:--