Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De impact van een vruchtbaarheidstraject

Ingrid hoopt op meer besef, begrip en openheid

1 november 2021 | Leestijd 2 min

“Ik zou zo graag willen weten hoe het is om een kindje te voelen trappelen in je buik en willen ervaren hoe het is om je kindje onvoorwaardelijk lief te hebben,” vertelt Ingrid Neelis (30). Maar ze weet niet of ze dit ooit gaat meemaken. In de podcast Willen jullie geen kinderen? deelt Ingrid hoe het is om te leven met deze onzekerheid.

Ingrid en haar man zijn sinds maart 2018 bezig met het vervullen van hun kinderwens. “Nadat we een jaar probeerden zwanger te worden, kwamen we via de huisarts in het ziekenhuis terecht. Na verschillende onderzoeken en een operatie begonnen we met ovulatie-inductie, een intensieve hormoonbehandeling waarmee wordt geprobeerd de cyclus en eisprong zo optimaal mogelijk te maken. In verband met PCOS is mijn eigen eisprong heel onregelmatig.”

“Elke cyclus bouwt de spanning op en is er toch weer een sprankje hoop: zou het deze keer wél lukken? Maar tot nu toe is er iedere maand een teleurstelling.” Omdat er na dertien pogingen nog steeds geen zwangerschap is, gaan Ingrid en haar man over op een andere vruchtbaarheidsbehandeling: IVF. Een nieuwe, spannende periode breekt aan.

Lees verder

Lees het artikel op Eva.nl
Lees het artikel op Eva.nl
Podcast 'Willen jullie geen kinderen'
Podcast 'Willen jullie geen kinderen'

Alles over:

Vallen & Opstaan