Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De Psalmen in straattaal: 'Ik zoek mijn back-up bij U'

'Al liep ik een waka door de Valley of Death, ik zal geen ruïna vrezen.'

Op 19 augustus verschijnt het derde deel van de Straatbijbel: David Greatest hits & misses. Een hervertelling in straattaal van het leven van David, de bekendste koning van Israël. Van de eerste twee boeken van de serie, De torrie van Mattie en ‘Genesis - hoe die torrie begon’, zijn al meer dan 30 duizend exemplaren over de toonbank gegaan.

Deel:
Straatbijbel_David_Cover_ArkDEF_800px

Davids leven kent ups en downs: hij is schaapherder, reuzendoder, muzikant, vluchteling, bendeleider en koning. Daniel de Wolf, schrijver van de drie delen, vindt de keuze voor het verhaal van David dan ook logisch: “ Er is gekozen voor het leven van David, omdat jongeren van de straat zich met hem kunnen identificeren”.

Grote fouten

De Wolf: “Aan een kant was hij straight, true, echt. Zijn hart bouncete op de
beat van de lobi (liefde) voor God. Maar David was ook een vechter, een survivor. Hij maakte grote fouten. Hij ging over lijken. Hij was een player die de vrouw van een ander inpikte. Hij maakte misbruik van zijn macht als de eerste de beste pimp.”
 
Rappers
Davids verhaal wordt afgewisseld met de greatest hits uit zijn psalmen. Zijn gepassioneerde liederen zijn door de rappers Rivelino, MC Prophet en James (Fakkelbrigade) omgezet in straattaal. Ook is weer een aantal jongeren betrokken geweest om het derde deel van de Straatbijbel tot stand te brengen.

Psalm 23

De Straatbijbel brengt verhalen van de Bijbel op een nieuwe manier tot leven rauw en verfrissend. Zoals Psalm 23: 'Al liep ik een waka door de Valley of Death, ik zal geen ruïna vrezen want U bent bij mij'. Deze weergave van de Bijbel bevat de meest relevante en bekende verhalen en Psalmen uit het leven van David.
 
 
Wolf, Daniel de ‘David - Greatest hits & misses’. Ark Media, Amsterdam. €9,95  

--:--