Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De reis van Pasen naar Pinksteren

Bekijk de mails van alle 7 weken en kies jouw ritueel

20 april 2022 · Leestijd 2 min

Kom tot rust door wekelijkse rituelen in jouw mailbox tussen Pasen en Pinksteren te ontvangen. Met muziek, wandelen, video, recepten en meer.

Reis met ons mee, langs de verhalen van een aantal personen in de Bijbel die betrokken waren bij het verhaal van Pasen en Pinksteren. Mensen die geloofden in een nieuwe dag. Bij deze rituelen gebruik je al je zintuigen: je leest, wandelt, luistert en proeft. 

Week 1 - Hoop 

Onze reis begint met het Paasfeest, een feest van hoop! Pasen wordt gekenmerkt door hoop en nieuw inzicht. Sta even stil en laat die eeuwenoude boodschap je zintuigen raken en je hart inspireren.

Week 1 - Hoop
Week 1 - Hoop

Week 2 - Twijfel

Herken je dat, dat tijdens een reis je blijdschap weleens kan omslaan in twijfel? Bijvoorbeeld als de reis langer duurt dan verwacht, of omdat je ziet dat anderen veel verder zijn dan jij. Op het thema ‘twijfel’ gaan we deze week dieper in.

Week 2 - Twijfel
Week 2 - Twijfel

Week 3 - Verlies

Tijdens de derde week van onze reis van Pasen naar Pinksteren verdiepen we ons in afscheid. Geen makkelijk onderwerp, maar onlosmakelijk verbonden met ons allemaal. Soms gaat het afscheid gepaard met verdriet, maar het kan ons ook veel leren.

Week 3 - Verlies
Week 3 - Verlies

Week 4 - Bewegen

In deze vierde week van onze reis van Pasen naar Pinksteren leren we opnieuw van de monniken die in de vroege eeuwen de woestijn introkken. Hun leven was eenvoudig, maar niet gemakkelijk. Hoe gingen zij om met tegenslagen?

Week 4 - Bewegen
Week 4 - Bewegen

Week 5 - Schaamte

Niemand schaamt zich graag. Schaamte is een van de grootste oorzaken van angst en depressie. Schaamte voelt onveilig en daarom vluchten we ervan weg, maar volgens de oude monniken is het beter het onder ogen te komen. En er beetje bij beetje doorheen te gaan. Daar gaan we deze week mee aan de slag.

Week 5 - Schaamte
Week 5 - Schaamte
--:--