Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vanaf 2024 in de bioscoop en bij de EO op televisie: De Wilde Noordzee

EO partner in ambitieus mediaproject in de Noordzee

De EO start als één van de deelnemende partners aan een ambitieus mediaproject 'De Wilde Noordzee'. We vertellen het verhaal van het grootste natuurgebied van Nederland, een verhaal dat je zal verwonderen.

Deel:

Wij Nederlanders denken dat we elke vierkante centimeter van ons land wel kennen, terwijl we onze grootste wildernis, de Noordzee, nauwelijks hebben gezien. Dat gaat nu veranderen. Het klopt dat de Noordzee één van de drukste scheepvaartroutes ter wereld is, dat er intensief wordt gevist en dat het het podium is voor een enorme energietransitie. Maar bovenal is de Noordzee ons grootste natuurreservaat! Met een fascinerende en onontdekte onderwaterwereld en een verrassende rijkdom aan zeeleven.

Verborgen wildernis

Dutch Maritime Productions en EMS FILMS zijn een groots mediaproject gestart, voor de realisatie van een 4-delige tv-serie, een bioscoopfilm, online educatiemateriaal en een mobiele projectie-unit, ondersteund door evenementen en merchandise. Het doel is om de vele geheimen van de Noordzee te delen met een zo breed mogelijk publiek.

Verhalen van schoonheid, strijd, liefde en samenhang
Partner

Voor de EO is buitenlandse en Nederlandse natuur een speerpunt in de programmering. De Noordzee is een uniek natuurgebied dichtbij, maar voor veel mensen nog vol onontdekte wonderen. De Wilde Noordzee is dan ook een waardevolle aanvulling op de programmering van de EO.

Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte

Er is een speciale website waar je op de hoogte blijft van alles rondom dit project.

--:--