Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Denise van der Lee en Nick van Delft in 'Steenrijk, straatarm'

Rijke 'paardenfamilie' ruilt met arm gezin; woensdag, 20.30 uur, SBS 6

Deel:

Paardenhandelaren Denise van der Lee en Nick van Delft uit Ouderkerk aan de Amstel ruilen in Steenrijk, straatarm (SBS 6) met de familie Van Krimpen uit Hoorn. Hier moet alleenstaande moeder Vera rondkomen van 70 euro per week. Het gezin maakt gebruik van de voedelbank. Kunnen het rijke stel en het arme gezin wennen aan elkaars leven?

Op vijf hectare grond in Ouderkerk aan de Amstel staan het huis en bedrijf van het Denise van der Lee en Nick van Delft. Van Delft & Van Der Lee Horses is een begrip in de paardenwereld. Denise maakte naam in de paardendressuur en Nick is springruiter. Daarnaast is het stel gespecialiseerd in het trainen, aankopen en verkopen van paarden in het hogere segment.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Steenrijk, straatarm Vera familie Van Krimpen
Vera en haar kinderen ruilen in 'Steenrijk, straatarm' met Denise van der Lee en Nick van Delft.

In Steenrijk, straatarm zal hun leven er een week lang heel anders uitzien dan ze gewend zijn. Ze verhuizen tijdelijk naar Hoorn, waar alleenstaande moeder Vera absoluut geen financiële ruimte heeft om een luxe leven te leiden. Na een scheiding en het stopzetten van haar bedrijf, is Vera achtergebleven met een fikse schuld. 

Voedselbank

De familie Van Krimpen moet dan ook rondkomen van slechts 70 euro per week en maakt gebruik van de Voedselbank. In de week waarin de kinderen bij Vera's ex zijn, probeert Vera altijd zo sober mogelijk te leven. Zodoende wil ze wat overhouden om de week daarna een iets hoger budget te hebben voor haar kinderen.

Vera en haar kinderen kunnen hun geldzorgen even vergeten

In Steenrijk, straatarm kan Vera haar geldzorgen even vergeten als ze het luxe leven van Denise van der Lee en Nick van Delft overneemt. Zij moeten op hun beurt ieder dubbeltje omdraaien. Maakt geld gelukkig? Aan het eind van de week kijken het rijke stel en het arme gezin terug op het experiment. 

Steenrijk, straatarm

Paardenhandelaren Denise van der Lee en Nick van Delft uit Ouderkerk aan de Amstel ruilen in Steenrijk, straatarm een week van huis, budget en dagelijks leven met de familie Van Krimpen uit Hoorn. Na een week kijken het rijke en het arme gezin terug op dit avontuur. 

Woendag 9 september, 20.30 uur, SBS 6

--:--