Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Denkend aan Holland': Elfstedentocht per boot

Zondag 16 januari 21:36 uur, NPO 1

It giet oan! In een speciaal seizoen van 'Denkend aan Holland' volgen Janny van der Heijden en André van Duin de Elfstedentocht, de tocht die 25 jaar geleden voor het laatst werd gereden.

Deel:

Hoe is het om deze route per boot af te leggen? En is het überhaupt leuk om in de winter te varen? Kortom: een compleet nieuwe vaarervaring voor het bekende duo, inclusief muts en warme chocolademelk. Janny en André ontdekken Friesland vanaf het water en bezoeken bijzondere plekken waar het water hen brengt.

Janny van der Heijden en André van Duin varen vandaag het derde deel van de tocht der tochten, van Workum naar Ried. In alle vroegte vertrekken Janny, André en Nhaan uit Workum, op weg naar Bolsward. Onderweg naar Harlingen gebeurt er iets heel onverwachts, waardoor de rest van hun Elfstedentocht in gevaar komt. Als het duo een dag te laat in Harlingen bij de stempelpost aankomt, worden ze verwelkomd door een goede bekende én beroemde inwoner van deze prachtige stad: Piet Paulusma. Een ware beproeving begint aan het eind van deze aflevering: de Hel van het Noorden, het traject Franeker - Dokkum. Dat stuk gaat alleen maar door landerijen; er is in geen velden of wegen een dorp of mens te bekennen.

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--