Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit is de cast van 'The Passion' 2024

Witte Donderdag 28 maart om 20.30 uur op NPO 1

William Spaaij (Jezus), Angela Schijf (Maria), Matteo van der Grijn (Petrus), Keizer (Judas) en Gaia Aikman (Maria Magdalena), Robbert Rodenburg (ongelovige Tomas) en Anita Witzier (Verslaggever) vervullen de hoofdrollen in het muzikale evenement 'The Passion' 2024.

Deel:

Schrijver Kluun (Raymond van de Klundert) is dit jaar de verteller van 'The Passion'. Ook de namen van de discipelen van The Passion voor de komende editie zijn bekend gemaakt. Actrices Tamara Brinkman, Jolijn Henneman, Anna Speller, Sterre van Woudenberg, cabaretier Steven Brunswijk, influencer Vera Camilla en acteurs Julian Ras en Robin Frings maken de groep discipelen compleet tijdens de live-uitzending van The Passion.

Gastrol: Alberto Stegeman

Ieder jaar duiken er weer een aantal verrassende namen op in de live-uitzending van The Passion op donderdag 28 maart. In deze veertiende editie zijn er gastrollen weggelegd voor Alberto Stegeman en Matthyas het Lam, Raoul de Graaf, Koen van Heest, Robbie van de Graaf en Milo ter Reegen van de Bankzitters. 

Nicol Kremers speelt Barabbas

Realityster Nicol Kremers speelt Barabbas, de gevangene die in plaats van Jezus vrijkomt. Deze rol wordt meestal gespeeld door iemand die het jaar daarvoor in opspraak is geraakt. Nicol was veel in het nieuws vanwege haar relatie met Peter Gillis. In voorgaande edities werd Barabbas gespeeld door Louisa Janssen, Dennis Schouten, Famke Louise, Dennis Schouten en Ben Saunders.

The Passion is een muzikale paasvertelling. Ook dit jaar is de groep discipelen een diverse samenstelling van bekende gezichten die in het muzikale paasverhaal Jezus vergezellen tijdens zijn 'laatste uren'. De discipel-rollen staan tevens centraal in het vervolg op het paasverhaal tijdens The Passion Hemelvaart op vrijdag 10 mei.

Wat weet jij over Pasen? | Doe de quiz!

Wat weet jij over Pasen? | Doe de quiz!

Ken jij alle ins en outs van het paasverhaal? Of denk je bij Pasen: 'Wat vieren we eigenlijk?'. Test in 8 vragen jouw kennis van Pasen en ontvang een gratis cadeautje naar keuze!

Doe mee!

Passion Talk
Direct na de live-uitzending op 28 maart kunnen kijkers doorschakelen naar Passion Talk op NPO 3. KRO-NCRV-presentatoren Klaas van Kruistum en Anita Witzier praten live na met de cast en andere bekende gezichten. Wat heeft indruk gemaakt? Ook Dominee Anne-Meta Kobes schuift aan voor de duiding: wat weten we eigenlijk van Jezus en zijn discipelen en wat voor betekenis heeft het paasverhaal voor deze tijd? 

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--