Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dorine Sommer: ‘Mijn leven had er heel anders uitgezien zonder dit gebed’

Ze is vol passie voor God en kan naar eigen zeggen niet zonder gebed. Dorine Sommer is theoloog en relatiemanager bij Alpha Nederland. Er is één zin die ze elke dag bidt, soms zelfs meerdere keren op een dag.

Deel:

“Ik heb met mezelf de regel afgesproken: voordat ik m’n bed uitstap, wil ik Bijbel hebben gelezen en dit gebed hebben gebeden. Ik heb twee jonge kinderen, dus het gebeurt weleens dat de dag anders begint. Het is dan ook geen wet van Meden en Perzen, maar het is wel mijn verlangen om mijn dag zo te beginnen:

Gebed Heilige Geest

Niet zo’n heel best mens

“Het is hét gebed dat ik wil bidden, omdat ik steeds weer opnieuw de Heilige Geest de ruimte wil geven. De Heilige Geest is voor mij God in mij. Hij wil ons elke dag vernieuwen. Ik heb dat ook echt nodig. Ik ben van mezelf niet zo’n heel best mens. Ik ben best wel lomp en kan ook echt een flapuit zijn. Of ik kan hoogmoedig of egoïstisch worden. Ik heb constant de Heilige Geest nodig om wijsheid te ontvangen en vreugde en kracht. Door dit gebed stel ik mijzelf ondergeschikt aan wat God wil doen en wat er in mij veranderd moet worden.”

Die zomer ontmoette ik de Heilige Geest en vulde Hij mijn hart.

Geraakt door de Heilige Geest

“Op mijn vijftiende heb ik voor het eerst heel duidelijk Gods Geest ervaren. Ik ben christelijk opgevoed en hoorde altijd zinnen als ‘Je bent een kind van God’. Dat zat gewoon in mijn hoofd. Maar die zomer ontmoette ik de Heilige Geest en vulde Hij mijn hart. Toen was dat geen loos zinnetje meer, maar een diepe realisatie: wauw, ik ben zijn dochter, Hij houdt van mij. En dat veranderde heel veel. Dat veranderde mijn denken over God, mijn kijk op mezelf en ook op anderen. Als God zoveel van jou houdt, dan weet je dat Hij ook zoveel houdt van alle andere mensen. Dat maakt je nog veel meer bewogen voor mensen.”

Niet zonder gebed

“God is degene die mijn leven in zijn hand houdt. Bidden betekent daarom alles voor mij. Het is mijn lifeline, ik zou niet zonder kunnen. Ik wil dat mijn leven helemaal in het teken staat van God en daarom wil ik met Hem in contact staan. Eén keer per week ga ik wandelen en dan bid ik dit gebed: kom, Heilige Geest, stipt u maar aan wat er misschien niet goed zit of waar u mij in wil bemoedigen. Doe wat u wil, ik ga gewoon stil met u wandelen. Zo wil ik echt Gods stem verstaan.”

Dit is hoe je wonderen gaat zien én doen

Lees ook over:

Dit is hoe je wonderen gaat zien én doen

Openstaan voor God

“Ik zou iedereen aanraden om dit gebed ook te bidden. En pas op, want het kan je leven op z’n kop zetten als je het bidt. Ik heb mensen ontmoet in mijn leven die ik niet had ontmoet als ik niet open had gestaan voor wat God wilde doen in of door mij heen. We wonen op een plek waar we echt niet waren geweest als we niet hadden opengestaan voor God. Ik doe werk wat ik niet had gedaan als ik niet had opengestaan voor Gods leiding in mijn leven. Mijn leven had er heel anders uitgezien zonder dit gebed. Ik ben ontzettend dankbaar voor wat ik God zie doen en ik zou niets anders willen.”

Geschreven door

Christianne Scholtens

--:--