Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Drie vaders in het zonnetje gezet

‘Ik bad twintig jaar lang voor een nieuwe papa’

Vandaag is het Vaderdag en daarom zetten drie dochters hun bijzondere vader in het zonnetje met een speciale vaderdagboodschap.

Deel:

‘Bij hem kan ik weer even kind zijn’

jenny en Johannes Post Vaderdag
Credits: Willem Jan de Bruin.

Jenny Post (33) over Johannes Post (59): “Toen ik ging scheiden, vertelde mijn vader me dat hij aan het solliciteren was naar een baan bij mij in de buurt. Hij kon al beginnen, terwijl zijn huis – niet hier in de buurt – nog niet verkocht was. Hij heeft toen een paar maanden bij mij gewoond. Dat was op dat moment zó fijn, want ik had een baby van een paar maanden oud. Na mijn werk haalde ik de kinderen op en dan had hij het eten al klaarstaan, zodat we direct konden aanschuiven. Die periode heeft onze band versterkt. Ik had een onwijs heftige tijd achter de rug, want ik was net bevallen en gescheiden. Maar hij nam veel taken over en dankzij hem voelde ik me minder alleen. We ontdekten ook dat we qua karakter veel op elkaar lijken; we voelen elkaar goed aan. Bij hem kan ik weer even kind zijn en voel ik me veilig en geborgen.”

Jenny tegen Johannes: “Ik ben erg blij met je. De meisjes en ik houden veel van je. Je maakt me aan het lachen en ik kan altijd bij je terecht. Bedankt dat je in mij gelooft en trots op me bent.”

‘Ik bad twintig jaar lang voor een nieuwe papa’

Celine de Wit Vaderdag
Credits: Willem Jan de Bruin.

Céline de Wit-Autsema (26) over Fred Slijkhuis (60): “Toen ik 5 was, overleed mijn biologische vader. Samen met mijn zusje heb ik twintig jaar lang gebeden voor een nieuwe papa en een partner voor onze moeder. Op een gegeven moment dacht ik: misschien is het niet meer de bedoeling. Maar in januari 2018 leerde onze moeder Fred kennen. Ik zie daar absoluut de leidende hand van God in. Ons gezin voelt completer. Ik zeg weer ‘mijn ouders’ als ik het over ze heb. Dat voelt nog een beetje onwennig, maar ik ben wel erg trots als ik het zeg. Hoewel Fred veel verdriet heeft gekend, kiest hij ervoor opnieuw lief te hebben en voor het leven te gaan. Ook vertrouwt hij op God.  We kunnen samen bidden en zijn open over onze emoties. Fred geeft me een veilig gevoel, het gevoel dat ik geliefd ben. Daarnaast kunnen we samen lachen, spelletjes doen en een wijntje drinken. O, en hij heeft de perfecte klustips.”

Céline tegen Fred: “Ik hoop dat we de komende jaren onze band versterken en dat we op onze eigen manier invulling geven aan onze vader-dochterrelatie. Jij mag hier op aarde als vaderfiguur aan mij laten zien hoe de hemelse Vader naar ons kijkt. Ik houd van je en hoop dat je je geliefd voelt door ons, want dat verdien je.’

‘We kunnen alles tegen elkaar zeggen’

Molenaar-Vaderdag_2020.png
Credits: Willem Jan de Bruin.

Liza (21) Molenaar over haar vader Arno Molenaar (48): “Mijn vader is een voorbeeld in zijn gedrag en in de keuzes die hij maakte. Zo had hij samen met mijn oom het familiebedrijf overgenomen van mijn opa, maar hij kwam erachter dat hij graag wat anders wilde doen. Een paar jaar geleden stapte hij uit het bedrijf en begon hij aan een opleiding tot hoefsmit. Nu heeft hij daar zijn eigen bedrijf in. Mijn vader is betrokken, actief en gedreven. Hij heeft veel humor en is altijd beschikbaar. Onze band is ijzersterk. We weten goed wat we aan elkaar hebben en kunnen alles zeggen: serieus of met een grapje. We hebben goede gesprekken over het geloof en het leven. Ik heb mooie herinneringen aan onze kampeersessies van vroeger. Als klein kind was hij voor mij echt een held. Hij maakt bijvoorbeeld grote ‘zandstoelen’ waarop wij konden zitten. Of hij gooide ons in het zwembad wel drie meter verder.”

Liza tegen Arno: “Papa, ik ben supertrots op jou, op de manier waarop jij je leven indeelt en op wat je bereikt hebt. Bedankt dat je er altijd voor me bent. Ik geniet van onze goede gesprekken, je advies en de leuke tijden die we samen hebben.”

Beeld: Willem Jan de Bruin

Geschreven door

Elsina Neutel

--:--