Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Drielingvader Carlo laat zich steriliseren: ‘Veertig minuten en je hele leven is veranderd’

In ‘Meer dan verwacht’ worden jonge drielinggezinnen gevolgd in alle hectiek die een jong gezin met zich meebrengt. Ouders Carlo en Fahista staan voor een ingrijpende keuze: Carlo zich in de aflevering van dinsdag steriliseren. Na een tweeling en een drieling gekregen te hebben zegt hij: “Vijf is perfect!”

Deel:

De trouwe kijker heeft het gezin al kunnen volgen vanaf het moment dat drieling, Justice, Joah en Naila nog maar twee maanden oud waren. Vooral de nachtdiensten vielen zwaar bij het koppel. Om de beurt sliepen ze op de bank, om zo in de buurt van de kinderen te zijn. Het is duidelijk dat de kersverse ouders nog een ritme moeten vinden met de drieling, maar in elke aflevering gaat het steeds beter.

De beste artikelen over opvoeden tweewekelijks in je mail?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'Opgroeien & Gezin'!

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

Het gezin zit ietwat zenuwachtig op de bank in de huiskamer. “Ik ga mij vandaag laten steriliseren. Ja, wel spannend”, zegt Carlo. Uit een vorige relatie heeft hij al een tweeling gekregen. “Voor mij is de angst best wel groot dat, als het nog een keer gebeurt, dat het niet een eenling zal zijn. Vijf is gewoon echt genoeg.”

Bij Fahista zie je de twijfel in haar ogen. “Ik vind het zo definitief”, zegt ze. “Wij maken lieve kinderen. De wereld heeft hier meer van nodig. Maar als God het anders wil, dan merken we het wel.” Carlo luistert aandachtig en knikt instemmend. “Inderdaad, als God het wil, maar als ik er wat over te zeggen heb”, hij lacht hardop.

Hoe jij en ik de opvoeding invullen is gewoon anders

Fahista kijkt haar partner aan: “Hij kijkt naar: wat kan je aan in je gezin, Hij weet hoe je leven eruitziet en aan de hand daarvan maken wij bepaalde keuzes. En als God het anders wil dan vind ik daar ook berusting in.” Carlo is het wel met haar eens en zegt: “Ja, dan voorziet hij ook in al het andere.” Dan is het zover: kinderen in de auto en op naar het ziekenhuis.

Een gesprek dat raakt

Onderweg naar het ziekenhuis heeft het koppel het over de kinderen. “Het jeukt nu niet, maar het is gewoon definitief, klaar en daar heb ik moeite mee”, zegt Fahista. Ze vervolgt: “Hoe jij en ik de opvoeding invullen is gewoon anders.” Het raakt bij Carlo een gevoelige snaar: “Maar ik bedoel, jij raakt soms gefrustreerd op jezelf, omdat je niet kan geven wat je wilt. Maar dat moet je accepteren. Soms moet de één wachten op de ander. That’s life. Het is niet dat ze daardoor minder liefde krijgen.” Fahista is ook duidelijk geraakt door zijn woorden.

Heb je mij nog nodig?

Na de ingreep stapt Carlo de auto in: “Veertig minuten en je hele leven is veranderd, weet je hoe snel ze dat doen?” Eenmaal thuis aangekomen moet hij rust houden. Wel vraagt hij aan zijn vriendin of ze hem nog nodig heeft. Ze antwoordt kort maar krachtig: “Sinds ik bevallen ben niet meer, nee.”

Dat maakt de tongen op social media wel los:

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bekijk een fragment van aflevering 7 hieronder. De hele aflevering is te zien via NPO Start.

Wil je niks missen rond Meer dan verwacht? Volg dan de programmapagina! Dit kun je doen door op deze pagina op de button 'volgen' te klikken.

Tekst: Amrutha Mol

Geschreven door

Amrutha Mol

--:--