Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dries Roelvink ontdekt wereld van gospel in 'Amazing Grace'

Acht Nederlandse artiesten beginnen zondag aan een spannend muzikaal avontuur. Onder leiding van teamcaptains Shirma Rouse en Berget Lewis zingen ze prachtige gospels in Amazing Grace. Een portret van de Amsterdamse zanger Dries Roelvink, die in het EO-programma een nieuwe wereld ontdekt. "Deze manier van zingen is heel vrij, maar ook heel intens."

Deel:

“Gospel is een heel andere muziekstijl dan ik gewend ben, maar ik sla me er samen met de andere collega’s doorheen," vertelt Dries Roelvink. "Ik ga in Amazing Grace graag in op de uitnodiging van mijn coach Shirma om mee te gaan naar een kerk uit haar jeugd. Prachtig om deze muziek in een dienst te beleven. Na de serie ga ik beslist nog een keer met haar mee!”

Zou je jezelf gelovig noemen?

“Nee, maar ik denk wel dat er meer is tussen hemel en aarde. Wat dat precies is, weet ik niet. Door dit programma denk ik er wel vaker over na," antwoordt Dries Roelvink. "Tijdens de opnames beleefden we een ontroerend moment, toen Shirma spontaan de behoefte voelde om hardop met ons te bidden. Toen ze de Heer dankte, zag ik bij veel deelnemers tranen in hun ogen.”

Ik denk wel dat er meer is tussen hemel en aarde

Wat wilde je als kind worden?

“Mijn vader was voetbaltrainer en mijn moeder zangeres. Van allebei heb ik talent meegekregen. Als kind wilde ik profvoetballer worden. Dat is ook gelukt, maar als speler van FC Amsterdam stond ik te vaak ’s nachts op de bar in een café op het Leidseplein te zingen. Het is niet fijn als je bij je trainer als de ‘nachtbraker’ bekendstaat. Toen heb ik voor een zangcarrière gekozen. Al 37 jaar trek ik met veel plezier het land door.”

Wat is de lekkerste filemuziek?

“Al sinds de jaren tachtig ben ik een groot fan van Julio Iglesias. Zijn muziek heb ik vaak aan in de auto. Wanneer er iemand met me meerijdt, hoor ik vaak binnen vijf minuten: ‘Wat een heerlijke muziek maakte hij toch.’ Wat voor weer het hier ook is, je denkt bij zijn muziek meteen aan zon, zee en strand, dus heel geschikt om me op te vrolijken in de file.”

Wat is je meest onhebbelijke gewoonte?

“Net als meer artiesten, heb ik narcistische trekjes. Ik ben vooral bezig met mezelf en mijn eigen carrière en ben niet makkelijk van mijn plannen af te brengen. Als artiest moet je ook wel een beetje egoïstisch zijn, anders kom je er niet. Maar als er echt iets is, mogen mijn dierbaren me midden in de nacht wakker maken en ben ik er voor ze.”

Wie bewonder je?

“Als politiek verslaggever heb ik onze premier Mark Rutte diverse keren mogen interviewen. Het is indrukwekkend hoe hij zich vaak uit moeilijke situaties weet te redden," vindt Dries Roelvink. "Na een heel zwaar debat dat slecht voor hem lijkt af te lopen, denk je nog bijna dat hij vanaf het begin gelijk had. Deze vakman is geknipt voor het premierschap.”

Na 'Amazing Grace' ga ik beslist nog een keer met Shirma Rouse mee naar een dienst

Wat is je belangrijkste levensles?

“Ga je dromen achterna. Zelf heb ik twee keer van mijn hobby mijn beroep kunnen maken. Het klinkt misschien raar, maar voor mijn gevoel heb ik nog nooit in mijn leven een dag gewerkt, in de zin van: voor geld iets doen waar je die dag eigenlijk geen zin in hebt.”

Gospel

Gospelmuziek raakt en inspireert mensen wereldwijd, gelovig én niet gelovig. Waar komt die bezieling vandaan? Maak ook kennis met gospel op onze speciale gospelpagina.

--:--