Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Een engel verandert het leven van bakker Eric van Otten

Bakker in Rijssen heeft een bijzondere missie

Zo enthousiast als de 6-jarige Eric over de bakkerij was, zo weinig had hij met het geloof. Hij ging wel naar de kerk, maar dat gebeurde alleen als zijn vader, die koorzanger was, moest zingen. Het geloof deed hem niets, totdat God ingreep.

Deel:

Met vriend Bennie gaat hij naar Afrika, omdat zij rijk willen worden door handel in natuursteen. Als Bennie en hij na het bezoek aan een waterval ervoor kiezen om via een binnendoor weg naar hun hotel terug te lopen, ziet hij een aantal jongens het pad oversteken. Eric en Bennie zijn niet bang en lopen door. Plotseling loopt er een man met Eric en zijn vriend mee, die een bordje op zijn kleding heeft met de tekst ‘Security’. Als Eric vraagt wat de reden van zijn komst is, vertelt deze beveiliger dat hij hen naar het hotel zal brengen: “Er zijn jongens die jullie willen beroven”. Aangekomen bij het hotel is deze man plotseling verdwenen. Voor Eric is het duidelijk: het was een engel.

Bijzondere onthullingen

Als zijn vriend Bennie, thuisgekomen, weer als tegelzetter op de bouw werkt, komt er een man naar hem toe, met wie hij in gesprek raakt. Hij vertelt hem feilloos wat Eric en Bennie in Afrika tot diep in de nacht met elkaar besproken hebben, ook al hebben zij het daar met niemand over gehad. Deze gebeurtenissen zorgen ervoor dat Eric zich bekeert en christen wordt.

Bakkerijen in het buitenland

Inmiddels is Eric in Nederland eigenaar van een bakkerij en heeft hij vier winkels. Ook buiten Nederland is hij actief. Hij bouwde vijf bakkerijen in Armenië en vijf in Zuid-Afrika. Daarmee wil hij de lokale bevolking in hun levensbehoefte voorzien.

Een droom die waarheid wordt

Zijn laatste bakkerij bouwde hij in Port Elisabeth. Dit project begon met een droom die een voorganger in die plaats had: hij moest een bakkerij beginnen. Zonder dat twee kerkleden van deze droom wisten, boden zij hulp aan, als hij ooit een bakkerij zou beginnen. Toen de voorganger even later in een andere gemeente over deze gebeurtenissen vertelde, kreeg hij het advies contact met Eric op te nemen. Dat bracht het balletje aan het rollen.

Beluister hier het hele gesprek met Eric.

--:--