Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eerbetoon aan alle medewerkers in de zorg

'Wij zien jou, wij denken aan jou en wij bedanken jou'

Een vriendin van mij werkt sinds kort op de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis. Toen het coronavirus net uitbrak, verzorgde zij mensen met een psychiatrische aandoening die besmet waren geraakt met het virus.

Deel:

Toen het aantal patiënten met corona steeg, werd ze op allerlei afdelingen in het ziekenhuis aan het werk gezet. Ze had geen vaste collega’s en voelde zich een soort stagiaire, omdat ze op elke afdeling weer nieuwe dingen moest leren. Op een middag na een lange dienst stuurde ze een ingesproken bericht naar onze vriendinnen-groepsapp. 

Ze vertelde hoe ze iemand met het coronavirus had zien overlijden. Hoe hulpeloos ze zich voelde. Haar stem brak toen ze dit vertelde. Ze vertelde ook hoe groot het contrast was tussen het ziekenhuisleven en het leven daarbuiten. Waar de zon scheen en mensen van die warmte genoten.

Vandaag willen we iedereen die in de zorg werkt bedanken. Ontzettend bedanken voor jouw inzet, doorzettingsvermogen, jouw humor en jouw zorgzaamheid. Vandaag staan we extra stil bij al het werk dat jij verricht. Misschien ben je aan het werk en zie je buiten een glimp van de zon. Je ziet hem, maar je voelt ‘m niet. Dan willen we jou in het zonnetje zetten. Wij zien jou, wij denken aan jou en wij bedanken jou.

Singer-songwriter Delise schreef het prachtige lied Helden voor alle mensen in de zorg. Je kunt het lied hieronder beluisteren. Onder de video kun je een kaartje downloaden voor jouw kanjer die in de zorg werkt.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Visual-dag-vd-verpleging

Geschreven door

Judit van Dijk-Besters

--:--