Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Elah helpt iedereen

Mensen helpen met de gevolgen van plotseling verlies en rouw

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Met hun emigratie naar Israël kwam er voor getraumatiseerde Holocaust-overlevenden niet automatisch een einde aan de psychische problemen die zij hadden opgelopen door de Jodenvervolging in de periode 1940-1945.

Deel:

Zo werd veertig jaar geleden door Nederlanders in Israël het Elah Centrum opgericht voor het bieden van therapie aan deze categorie slachtoffers. Door de jaren heen is Elah uitgegroeid tot een organisatie die zeer brede psychische ondersteuning aanbiedt. Er zijn vestigingen in het hele land waarin traumaslachtoffers uit alle geledingen van de samenleving worden bijgestaan. Of het nou gaat om Israëli’s of Palestijnen, joden, christenen of moslims, de dienstverlening is voor iedereen toegankelijk en wordt indien nodig gesubsidieerd. En ook de medewerkers vertegenwoordigen de religieuze en etnische diversiteit van Israël. Joodse Israeli’s werken zij aan zij met Palestijnse Israeli’s en met stafleden met een Europese achtergrond. Dit alles met het doel mensen te helpen omgaan met de gevolgen van plotseling verlies en rouw.

Palestijnen

Kortgeleden heeft Elah in de noordelijke plaats Kfar Kana een nieuw kantoor geopend, dat zich specifiek richt op hulpverlening aan Palestijnse cliënten. Een golf van onderling geweld teistert de Palestijnse bevolking van het land. Meningsverschillen worden met wapens opgelost, soms ook binnen de eigen familie. De politie is veelal afwezig en er heerst chaos. Onder deze omstandigheden groeit de behoefte aan psychische ondersteuning die  tot voor kort ontbrak.

Kijk de video over het bijzondere werk dat wordt verricht door de honderden therapeuten van Elah. Het verhaal van Kauthar wordt er uitgelicht, zij verloor twee dochters die door haar ex-man werden vermoord.

Het verhaal van Kauther
Het verhaal van Kauther

Oekraieners

Elah zet zich ook in bij andere actuele problematiek, zoals de psychologische begeleiding van Oekraïense vluchtelingen en de hulp aan nabestaanden van corona-slachtoffers.

Wil jij helpen?

Wil je meer weten over Elah of wil je Elah helpen door middel van een donatie? Bekijk de video en ga naar www.elahnederland.nl. Groot of klein, iedere donatie helpt!

Volg Elah

Volg Elah ook op de Nederlandse social media kanalen om op de hoogte te blijven van alle belangrijke activiteiten: Facebook en/of Instagram.

--:--