Navigatie overslaan
Sluit je aan

Gratis inloggen

Praat mee op onze sites, beheer je gegevens en abonnementen, krijg toegang tot jouw digitale magazines en lees exclusieve verhalen.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

NPO Start
Uitgelichte afbeelding

Elizabeth Lopez: 'Geniet van elk moment, het leven is zo kort'

20 september 2021 · 19:37

Update: 14 november 2024 · 15:24

Presentator Henk van Steeg belt in het radioprogramma Niet alleen met Elizabeth Lopez. Begin dit jaar won ze Heel Holland Bakt en momenteel presenteert ze het programma Bak Mee Met Max. Luisteraars van het NPO Radio5 programma kregen gelegenheid haar een aantal vragen te stellen.

Toen je begon bij Heel Holland Bakt, werkte je als verpleegkundige. Heb je dat inmiddels helemaal losgelaten?

'Nee, nog niet. Absoluut niet, zelfs. Ik werk nog steeds als verpleegkundige en ben per 1 december op zoek naar werk. Dan ben ik werkloos, dus als je iemand zoekt met liefde en passie voor de zorg...De combinatie van de zorg en het leven als een BN'er heeft de baas toch een beetje afgeschrikt. 

Het bakken zit duidelijk in de familie; je moeder was kokkin. Geef je het ook door aan jouw kinderen?

'Ja, zeker. Het bakken doen we vaak samen in de keuken. Mijn dochter van elf vindt het ontzettend leuk om te doen, mijn zoon houdt van taarten versieren en mijn man vindt het vooral lekker - net als de jongste. Ook mijn oudste dochter is al heel goed in het bakken.'

Waar droom je van na dit avontuur?

'Nou, weet je, ik weet het eigenlijk niet. Ik ben niet zo’n dromerig persoon. Ik ben meer van het dromen waarmaken door te doen. Als je je hele leven blijft dromen, gebeurt er niks. Je móet wel in actie komen. Nu ben ik er bijvoorbeeld achter gekomen dat ik het heel leuk vind om een tv-programma te presenteren. Om te laten zien hoe je bakt. En wat dat allemaal gaat brengen, weet ik niet. Ik hoop dat de mensen thuis ervan genieten.'

Mijn baksels willen nooit lukken, welke eigenschap heb je nodig om een goede bakker te worden?

Ik denk dat je geduld moet hebben. Ook bij mij gaat het soms nog fout. Bakken is bijna een soort van magie. Een mix van scheikunde en natuurkunde. Waarom heb je zout én suiker nodig? Het is allemaal best complex, dus je moet geduld hebben en járen oefenen. En iemand die zegt: hee, je wordt steeds beter.'

Heb je nog een levenswijsheid die je graag aan de luisteraars van NPO Radio5 zou willen meegeven?

'Geniet van elk moment, het leven is zo kort. Voordat je het weet is het voorbij. Dus zeur minder en geniet meer.'

Het hele gesprek kun je hier luisteren (vanaf 00:44)

Meest gelezen

Lees ook

Schrijf je hier in voor de EO-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven waar de EO mee bezig is? Meld je aan voor de EO nieuwsbrief vol inspirerende verhalen, de nieuwste programma's en waardevolle verdieping. EO. Als je gelooft.

Lees onze privacyverklaring.