Ga naar submenu Ga naar zoekveld

EO-Jongerendag over de kracht van woorden: 'Speak Life'

Zaterdag 6 juni in Rotterdam Ahoy; ticketverkoop van start

Deel:

Woorden hebben kracht: ze kunnen opbouwen en afbreken. Elk moment heb je de keuze om positief of negatief te spreken over jezelf en anderen. Op 6 juni presenteert Joram Kaat de EO-Jongerendag 2020 rond het thema: 'Speak Life'. In Ahoy Rotterdam komen duizenden jongeren bij elkaar om te zien en horen dat woorden impact hebben. 

Met ‘Speak Life’ kiest de EO-Jongerendag 2020 voor een uiterst actueel thema: onderzoek wijst uit dat jongeren vroeger beginnen met schelden en zich ook steeds venijniger uiten. Negatieve woorden kunnen een onuitwisbare indruk achterlaten op jongeren. Zo makkelijk als jongeren ze uitspreken, zo lastig kan het zijn om te leven met de gevolgen. Wat horen jongeren als ze luisteren naar opvoeders, jeugdleiders, docenten en vrienden? En wat zegt God over hen? 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

EO-Jongerendag_2019_-_LIGHT_-__c__EO_Willem-Jan_de_Bruin.JPG

Presentator Joram Kaat is enthousiast over het thema: “We zien en horen dat er vaak negatief over elkaar gesproken wordt. Een nare reactie op Instagram, geroep op het schoolplein of een harde mening delen. Negatief spreken is vaak makkelijk. In de Bijbel lees je dat Jezus woorden van leven spreekt. Wij zien dit thema als reminder aan die mooie woorden van God, maar ook als reminder dat een jongere bepaalt welke woorden hij of zij spreekt.”

Koop hier je ticket voor de EO-Jongerendag 2020

De 46e EO-Jongerendag is net als vorig jaar in Rotterdam Ahoy. Het is een van de grootste christelijk evenementen van Europa waar duizenden jongeren samenkomen om hun geloof beleven of voor de eerste keer kennismaken met de woorden van Jezus. Tickets voor de EO-Jongerendag kopen, kan via eojongerendag.nl. De kosten van die tickets zijn 15 euro tot 1 mei. Op een later moment worden ook de artiesten bekend gemaakt.

Beeld: Willem Jan de Bruin 

--:--