Ga naar submenu Ga naar zoekveld

EO opent deuren tijdens Xperience Days in de 'Dutch Media Week' 2022

Neem op 9 oktober een kijkje in het EO-gebouw

Licht, camera, actie! Hoe ziet de wereld achter een tv-programma eruit? De EO opent op zondag 9 oktober haar deuren voor een open huis, tijdens de Xperience Days van het mediafestival in Hilversum: Dutch Media Week. Als bezoeker krijg je tijdens dit unieke kijkje achter de schermen een rondleiding door het ruim honderd jaar oude EO-gebouw. Op het programma staan ook een meet and greet met Anne Appelo, presentator bij het EO-meidenplatform CHICA én een swingende gospel zangworkshop van Elvis E., de man achter de muziek uit het EO-gospelprogramma Amazing Grace.

Deel:

Een uniek kijkje achter de schermen

De EO bevindt zich in een prachtig gebouw met een bijzondere geschiedenis. Dit historische pand was voorheen een katholieke school. Tegenwoordig is het een moderne werkplek voorzien van editsets, regieruimtes, opname- en podcaststudio's. Tijdens de rondleiding ontdek je hoe de oude architectuur en de werkzaamheden van nu in een eigentijds mediabedrijf samenkomen. Zo is de kapel tegenwoordig een opnamestudio waar de originele glas-in-loodramen nog in zitten. 

Zangworkshop, fotobooth en meer

Naast een rondleiding kun je deelnemen aan een zangworkshop van Elvis E. Deze workshop is ook te volgen voor mensen zonder zangervaring. Op een laagdrempelige en interactieve manier worden bekende nummers uit het EO-gospelprogramma Amazing Grace aangeleerd. Voor alle tienermeiden is er een CHICA fotobooth waar zij foto’s kunnen maken in de CHICA-studiosetting. Anne Appelo is ook aanwezig en gaat met de meiden op de foto en voert echte CHICA-gesprekken. Het open huis bij de EO is gratis. Je hoeft je niet aan te melden. 

Rondleiding door het EO-gebouw

Leer meer over het ruim honderd jaar oude EO-gebouw en bekijk de podcast-en opnamestudio’s van de EO.
De hele dag door van 10:00- 17:00 uur

CHICA time!

Speciaal voor alle tienermeiden: maak je eigen foto in de CHICA photobooth en ontmoet CHICA-presentator Anne Appelo (links op de foto).
De hele dag van 10:00-17:00 uur

Gospel workshop met Elvis E.

Samen lekker gospel zingen! Tijdens deze gospel zangworkshop leer je nummers zingen uit het EO-programma Amazing Grace.
Elvis E., de man achter de muziek uit Amazing Grace, leert je nummers als 'Why tell me Why' en 'Bridge over troubled water'.
Workshop ronde 1: 11:00-12:00 uur
Workshop ronde 2: 12:30-13:30 uur

Over de Dutch Media Week

De Dutch Media Week is een jaarlijks media-event in Hilversum. Op 8 en 9 oktober zijn de Xperience Days van de Dutch Media Week. In dit weekend kan iedereen kennismaken met de Nederlandse mediawereld. Naast een open huis geeft de EO ook lezingen in het Dutch Media Week programma voor mediaprofessionals en studenten bij Beeld en Geluid.

--:--