Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Soloreizen: Esther zegde haar baan op en vertrok naar Canada

‘Ik besefte weer hoe mooi het leven kan zijn’

Na haar scheiding reisde Esther (29) in haar eentje naar Griekenland. Daar kreeg ze de smaak van het soloreizen zodanig te pakken, dat ze haar verlangens volgde en naar Canada vertrok. ‘Ik maakte er spontaan een jaar van.’

Deel:

“Ik had altijd al wel het gevoel dat ik nog eens een jaar naar een ander land zou willen: zo kun je echt onderdeel worden van de cultuur. Maar hoe of wanneer ik dat zou doen, daar had ik nog nooit echt over nagedacht. Ik ontmoette mijn ex-partner, we trouwden, had een fijne baan en zo ontstond de flow van de dag.” Het reizen verdween naar de achtergrond voor Esther. Toen zij en haar ex-partner besloten te scheiden, veranderde dat. Esther: “Na mijn scheiding voelde ik de ruimte om weer te gaan reizen.”

Eyeopener

Esther besloot om in haar eentje naar Griekenland op vakantie te gaan. “Veel van mijn vrienden hadden met hun gezinnetjes al een vakantie geboekt. Daarom besloot ik: ik maak er zelf een leuke zomer van! Eigenlijk had ik wel zin in de zon op mijn huid en in lekker niks doen. Drie dagen van tevoren boekte ik een last minute naar Kos. Het was het beste wat ik kon doen. Alles achter mij laten, zelf dingen bepalen, luisteren naar mijzelf… Ik vond het echt een eyeopener.

Ik was vooral nieuwsgierig hoe ik mij zou gaan voelen. Op een kleedje op het strand beleefde ik in mijn eentje de mooiste avonden. Ik had muziek op, een hapje en een drankje mee en liet al mijn emoties op mij afkomen. Ik zat meerdere avonden huilend op het strand. Dat luchtte zo op. Ik geloof echt dat emoties in je lijf gewoon gevoeld moeten worden. Dat zorgt voor heling. Ik boekte een fijne massage, en had heel veel geluksmomentjes. Door deze momenten besefte ik maar weer hoe mooi het leven kan zijn en dat ik samen met God nog supermooie momenten mocht gaan beleven.”

Het was het beste wat ik kon doen: alles achter mij laten, zelf dingen bepalen, luisteren naar mijzelf...

Dopen

Hierna besluit Esther haar buitenlanddroom écht te volgen. “Ik heb familie in Canada, dus ik nam contact op om daar vijf weken heen te gaan. Maar als ik dan toch alles regel, kan ik ook wel een half jaar gaan, dacht ik. Toen bleek dat ik een visum van een jaar kreeg, maakte ik er spontaan een jaar van. Ik heb ervaren dat God daarbij was. Vlak voordat ik naar Canada ging, ben ik gedoopt. Ik heb deze reis niet alleen gemaakt, want het voelde echt dat dit een reis samen met God was. Eigenlijk maak je dan geen soloreizen!”

Esther leert tijdens het reizen de kleine dingen meer te waarderen en het leven te leven zoals het komt, zonder veel te plannen. “Ik zou het absoluut aan iedereen aanbevelen. Natuurlijk kan ik mij voorstellen dat het spannend kan zijn om alleen op reis te gaan. Maar als je het verlangen hebt, zou ik het echt aanraden. Misschien kom je er net als ik achter dat je het juist wel heel fijn vindt om alleen op reis te zijn. Het hoeft niet heel groot, je kunt ook een paar dagen naar een camping in Nederland, dan ben je ook in je eentje op reis. Later kun je als je durft altijd nog groter gaan!”

Esther van der Wal is 29 en komt uit Amersfoort. Voordat ze haar baan opzegde, werkte ze binnen een productieteam voor televisieprogramma’s. Na haar reis in Canada is Esther verder getrokken naar de VS, waar ze op dit moment samen met haar vriend rondreist. Dit artikel stond in Eva 4.

Geschreven door

Eva Celine Prins

--:--