Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Faiza trouwde, zonder dat zij het wist, met een crimineel

Toen Faiza met haar tweede man trouwde en met hem een luxeleven had in Spanje, werd haar man opgepakt. Een jaar later overleed hij plotseling. Toen pas kwam Faiza erachter dat hij al jaren crimineel bezig was en grote schulden had met zijn bedrijf. Deze schulden moet zij vandaag de dag nog steeds afbetalen.

Deel:

“In 2015 trouwde ik met een hele lieve man. In de Marokkaanse cultuur is het voor een gescheiden vrouw met kinderen heel moeilijk om een man te vinden. Maar hij was gek op mij en mijn twee kinderen. Hij zei: ‘Ik vind je leuk en ik ben echt verliefd op je.’ Aan het begin was ik een beetje wantrouwend. Ik vroeg mij af: waarom wil hij een relatie met mij? Maar ik begon hem steeds meer te vertrouwen. Hij was voor mij echt een droomprins en we kregen samen twee kinderen.”

Luxeleven in Spanje

“Mijn nieuwe man was ondernemer. Hij hield zich bezig met het opknappen van huizen die hij vervolgens weer doorverkocht. Voor zijn werk ging hij regelmatig op en neer naar Spanje en uiteindelijk besloten we daar als gezin te gaan wonen. In Spanje leefden we een luxeleven. We woonden in een grote villa en we hadden meerdere auto’s. Ik kon regelmatig een weekendje weg met vriendinnen. Ik had alles voor elkaar, maar toch voelde ik dat er iets mis was.” Faiza piekerde veel en sliep slecht. Haar man was vaak weg en zij was vooral bij de kinderen.

Grote schulden

“Vier maanden nadat we naar Spanje waren verhuisd, werd hij opgepakt door de politie. Hij belandde in de gevangenis. Toen pas wist ik dat hij zich bezighield met criminele zaken. Deze gebeurtenis bevestigde mijn vermoedens.” Een jaar later overleed haar man plotseling op jonge leeftijd. Dat kwam voor Faiza als een shock. “Het was allemaal heel onwerkelijk. Ik bleef achter met de kinderen en kwam erachter dat hij grote schulden had gemaakt met zijn bedrijf. Ik raakte het huis in Spanje kwijt en moest samen met mijn kinderen terug naar Nederland. Hier kwam ik op de crisisopvang van de Noordkaap terecht.”

“Ik ben kwaad op hem omdat hij al die tijd crimineel bezig was. Hij heeft ons achtergelaten met alleen maar schulden, zonder dat ik enig idee had dat dit allemaal speelde. Hij had eerst allemaal huizen en toen ineens had hij niets meer. Ook heeft hij niet aan de kinderen gedacht. Ik was verliefd op hem en vertrouwde hem blind. Dus dat hij al die tijd van alles voor mij achterhield, deed mij heel veel pijn. Soms denk ik: leefde hij nog maar, dan kon hij mij alles uitleggen.”

De buurthuiskamer

Momenteel is Faiza nog steeds bezig met het aflossen van zijn schulden. Mannen vertrouwt Faiza niet meer. “Ik haat ze! Ik sta voorlopig ook niet meer open voor een relatie. Ik ben nu een alleenstaande moeder, maar ik ben super dankbaar dat ik mijn plekje heb gevonden bij de buurthuiskamer van de Noordkaap. De Noordkaap betekent enorm veel voor mij. Het heeft licht gebracht in mijn duisternis. Juist omdat ik hier zelf heb gewoond, begrijp ik goed waar de bewoners doorheen gaan. Ik kan er nu voor andere mensen zijn en hen bemoedigen.”

--:--