Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Familielegendes Geert Mak in 'Verborgen verleden'

Zaterdag, 20.35 uur, NPO 2

Deel:

Schrijver en journalist Geert Mak doet zaterdagavond in Verborgen verleden (NTR) onderzoek naar zijn familieverleden. Hij wil graag weten wat er klopt van sommige legendes die in zijn familie de ronde doen. 

Bekende Nederlanders proberen in Verborgen verleden te achterhalen van welke voorouders zij afstammen, hoe ze hebben geleefd en wat ze hebben nagelaten. Vanavond is schrijver en journalist Geert Mak de hoofdpersoon in het programma. Hij heeft al veel onderzoek gedaan naar zijn familiegeschiedenis, onder meer voor zijn boek De eeuw van mijn vader

(Tekst loopt door onder de foto.)

Verborgen Verleden Geert Mak
Geert Mak doet in 'Verborgen verleden' opnieuw onderzoek naar zijn familiegeschiedenis. Credits: NTR .

Nu gaat hij op zoek naar de waarheid achter sommige familielegendes. Welke historische lijnen weet hij te ontdekken? Wie speelde er bijvoorbeeld een rol bij de befaamde tocht naar Chatham in 1667, waarbij Michiel de Ruyter de Engelse oorlogsvloot een vernietigende slag toebracht? Ook onderzoekt Mak het verhaal over een beruchte veldwachter die aan de drank raakte.

Verborgen verleden: Geert Mak

In de reportageserie Verborgen verleden duiken bekende Nederlanders in hun familiegeschiedenis. Schrijver en journalist Geert Mak onderzoekt in deze aflevering het waarheidsgehalte van enkele familielegendes. 

Zaterdag 13 februari, 20.35 uur, NPO 2

Beeld: NTR 

Kijk 'Verborgen verleden' hier terug

--:--