Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Florens van der Spek te gast bij Beau: 'Ik ben niet bang voor corona'

Lijsttrekker 'Jezus Leeft' over weigeren vaccinatie

Tenminste 87 procent van alle Nederlandse 65-plussers heeft tot nu toe een coronavaccinatie gehaald. Het RIVM meldt dat dit gedeelte van de ouderen zeker één keer is geprikt. De opkomst is gemiddeld lager in de zogenoemde Biblebelt, waar relatief veel orthodoxe protestanten wonen. Een deel van hen wijst vaccinatie principieel van de hand.

Deel:

Ook evangelist Florens van der Spek, Lijsttrekker van Jezus Leeft is principieel tegen vaccinatie. Hij was te gast in de talkshow Beau (RTL) om te vertellen waarom hij weigert zich te laten vaccineren tegen het coronavirus.

Angst

“De Bijbel leert dat we niet hoeven te vrezen,” vertelt Florens. "In 1 Johannes 4 :18 staat dat we geen angst hoeven te hebben. Er staat: ‘De liefde laat geen ruimte voor angst; volmaakte liefde sluit angst uit, want angst veronderstelt straf. In iemand die angst kent, is de liefde geen werkelijkheid geworden.’”

"Dat is mijn voornaamste reden. Ik heb de liefde van God leren kennen ik ben nergens meer bang voor. Ik heb geen medicijnen nodig want ik eet biologisch.Ik heb straks eeuwig leven, het beste komt nog. Dus ik ben niet bang voor de dood of voor corona."

Wapenrusting

Ook journalist Frits Wester is te gast bij Beau. Hij gaat in gesprek met Florens. “Ik ken de Bijbel ook, ik ben ermee opgegroeid. Ik ben geboren in Veenendaal, op de Biblebelt. En ik heb gezien wat er gebeurde met kinderen die bijvoorbeeld geen vaccinatie kregen tegen polio. Jij citeert uit de Bijbel om je standpunt te verdedigen. Maar in diezelfde Bijbel, in Efeziërs staat dat je juist de wapenrusting Gods aan moet trekken om jezelf te beschermen. Ik vind het best egoïstisch wat jij doet. Jij vertrouwt op God maar je bent misschien wel een bron van besmetting voor anderen.”

Twitter

Op Twitter reageren de kijkers verdeeld op de uitspraken van Florens. 'Florens van der Spek, als je nu corona krijgt, ga je dan ook NIET naar het ziekenhuis?'. Anderen prijzen de goedlachse Florens. 'Wat een aanstekelijk optimisme, vol van vreugde, vreest ook niets, Florens van der Spek van Partij Jezus Leeft bij #Beau'.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Urk

Op Urk ligt het voorlopige vaccinatiepercentage het laagste. Het RIVM geeft geen exacte cijfers, omdat mogelijk nog gegevens ontbreken en daardoor "een vertekend beeld zou kunnen ontstaan", legt een woordvoerster uit. Volgens de voorlopige tellingen valt Urk als enige gemeente in de categorie waar nog maar 20 tot 39 procent van de 65-plussers is geprikt.

--:--