Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Franca Treur over 'het nu-of-nooit-gevoel'

Schrijfster Franca Treur is bekend van haar debuutroman Dorsvloer vol Confetti waarin ze autobiografisch schrijft over het leven in een Zeeuwse orthodox-christelijke boerengemeenschap.

Deel:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Franca groeide op in de reformatorische hoek van de kerk. In haar studententijd stopte ze definitief met geloven. In 2006 debuteerde Franca als schrijfster met het prijswinnende essay ‘Maak iets van je leven! Maar wat?’ Dat essay begint zo: “Er is niemand die iets van me wil. Niemand die erop staat dat ik bovengemiddeld presteer. Ik leef in een democratie waarin ik door niemand word onderdrukt. God noch meester verbiedt mij mijn leven te verkloten. Toch voel ik een alleen maar toenemende druk om iets briljants voor elkaar te krijgen, een bijdrage aan de wereld te leveren, een perfecte relatie te hebben, niet te mislukken. Wie of wat heeft dan zo’n macht over mij dat ik me zo opgejaagd voel?”

Hoe ga je om met de druk dat het in dít leven moet gebeuren als je het geloof in een toekomstig leven loslaat? Daarover gaan Kees en Rosa met Franca in gesprek.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--