Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gespreksvragen bij Dit is de Bijbel

Podcast Dit is de Bijbel - seizoen 1

4 oktober 2021 | Leestijd 3 min

Ben je geïnspireerd geraakt door onze podcastserie ‘Dit is de Bijbel’, en wil jij er met anderen over in gesprek gaan? We helpen je graag een eindje op weg met gespreksvragen bij elke aflevering. Op basis van stellingen en citaten uit de podcast bespreken jullie je eigen ervaringen met Bijbellezen, hoe dat je geloof al dan niet vormt en wat het volgen van Jezus voor jou betekent.

Je kunt deze gespreksvragen op verschillende manieren combineren met de podcast: Je kunt tijdens de ontmoeting met elkaar de podcast luisteren, en er vervolgens over in gesprek gaan. Voorafgaand aan het luisteren bespreek je met elkaar de introductievraag, om elkaars ervaringen met het thema te verkennen. Na het luisteren van de podcast kun je doorpraten over de inhoud aan de hand van de resterende vragen. Je kunt ieder zelfstandig vooraf de podcast luisteren, en er vervolgens met elkaar over in gesprek tijdens de ontmoeting. In dat geval kun je de introductievraag overslaan. We hopen dat het je helpt om een vruchtbaar gesprek te voeren over de betekenis van de Bijbel in jullie (geloofs)leven. Voel je daarbij vrij om deze hulpmiddelen naar eigen inzicht te gebruiken!

Download hier de hele bundel gespreksvragen

Je kunt ook de gespreksvragen per aflevering downloaden:

Aflevering 1 - de herontdekking van de Bijbel Aflevering 2 - is de Bijbel het woord van God of mensenwerk? Aflevering 3 - de hele Bijbel in een half uur Aflevering 4 - waarom de Bijbel geen propoganda is Aflevering 5 - waarom zitten deze boeken in de Bijbel en andere niet? Aflevering 6 - is de Bijbel een gewelddadig boek? Aflevering 7 - het meest 'onchristelijke' boek van de Bijbel: prediker Aflevering 8 - de Bijbel als multicultureel boek Aflevering 9 - is de Bijbel vrouwonvriendelijk? Aflevering 10 - het mysterie van de scheppingsverhalen Aflevering 11 - het meest raadselachtige boek van de Bijbel: Openbaringen Aflevering 12 - een nieuw beeld van Maria
Gespreksvragen van seizoen 2
Gespreksvragen van seizoen 2

Alles over:

Samen geloven