Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gospel bij de EO

Muzikale feelgood programma's die raken

EO brengt een aantal programma's waarin je kunt luisteren naar gospelmuziek maar ook onderzoeken we waarom deze muziek zoveel mensen raakt.

Deel:

Oh Happy Day

Remco Hakkert ontdekt 'gouwe ouwe' gospels in 'Oh Happy Day'. Het EO-radioprogramma Nederland Zingt Gospel maakt plaats voor Oh Happy Day. Voortaan neemt presentator Remco Hakkert ons iedere zaterdagavond mee in de rijke geschiedenis van de gospel. “Er gaat een schatkist open waarvan velen de inhoud nog niet kennen.”

“We reizen wat verder terug in de geschiedenis dan voorheen, naar de tijd van namen als Johnny Cash, Ella Fitzgerald en Elvis Presley," vertelt Remco Hakkert over zijn muzikale zoektocht in Oh Happy Day. Artiesten met wie we zowel onze achterban als een seculier publiek aanspreken. Dat biedt ook veel kansen om de Bijbelse boodschap naar voren te brengen, die zo duidelijk uit die oude gospels spreekt. Zoals het bekende ‘Oh Happy Day’ van Edwin Hawkins, waarnaar het nieuwe programma is vernoemd.

Welke rol speelt muziek in het leven van Remco?
Welke rol speelt muziek in het leven van Remco?

Luister dit EO-gospelprogramma 'Oh Happy Day' iedere zaterdag om 20.00 uur op NPO Radio 5

All of the Lights

In het nieuwe EO-programma ‘All of the lights’ neemt artiest en presentator Défano Holwijn kijkers mee op een muzikaal gospelavontuur. Bekende hiphop-artiesten Frenna, Broederliefde, Glenn Faria en Yung Nnelg duiken in de wereld van gospel.

Onder begeleiding van een liveband met Elisha Amonoo-Neizer en het ZO! Gospel Choir brengen zij hun grootste hits in een nieuw gospeljasje. In vier wervelende afleveringen gaat Défano op zoek naar een gemene deler tussen twee op het oog verschillende genres: hiphop en gospel.

Het verhaal achter de artiest
Het verhaal achter de artiest

Kijk naar 'All of the lights’ vanaf woensdag 18 mei bij de EO op NPO 3

Amazing Grace

Vanaf zondag 22 mei neemt EO-presentator en zangeres Giovanca Ostiana Nederland mee op een muzikale reis in het nieuwe gospelprogramma ‘Amazing Grace’.

In dit programma duiken acht bekende Nederlandse artiesten voor het eerst in de wereld van de gospel. Gospel verbindt en geeft hoop. Giovanca daagt Charly Luske, Carolina Dijkhuizen, Lucas Hamming, Desray Manders, Lisa Loeb, Edwin Jonker, Elske DeWall en Dries Roelvink uit in een voor hen nog onbekend muzikaal genre. Aan teamcaptains en coaches Shirma Rouse en Berget Lewis, die hun roots in de gospel hebben, de opdracht om de kandidaten te begeleiden op deze uitdagende en soms emotionele reis.

Shirma Rouse: 'Mijn roeping is om liefde te verspreiden'
Shirma Rouse: 'Mijn roeping is om liefde te verspreiden'

Vanaf zondag 22 mei zie je, vijf weken lang, iedere week een nieuwe aflevering, om 20.30 uur op NPO 1.

--:--