Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Groot virtueel koor zingt The Blessing

'We wilen een zegen over Nederland uitzingen'

Deel:

Begin maart, vlak voordat Nederland werd getroffen door de coronacrisis, hoorde Joanne van de Vendel (29) het lied ‘The Blessing’. Deze muzikale zegenbede bleef daarna in haar hoofd rondzingen. Toen ze het nummer kort daarop nogmaals hoorde, kreeg ze een heel warm gevoel vanbinnen. “Alsof mijn hart brandde van verlangen om iets met dit lied te doen.”

“Tijdens een weekopening op de school waar ik werk als leerkracht hoorde ik voor het eerst het lied The Blessing," vertelt Joanne. "Het was een prachtige uitvoering van een groep christenen uit Zuid-Afrika. Ik was echt onder de indruk van dit lied. Een tijdje later hoorde ik het nogmaals in een kerkdienst. Het raakte me opnieuw. Ik kreeg heel sterk het verlangen om iets met dit lied te doen.” Samen met een aantal vrienden werd  al snel een muzikaal plan geboren: The Blessing, uitgevoerd door een virtueel koor met zangers en zangeressen uit heel Nederland.

Zimbabwe

Al veel landen hebben inmiddels een eigen versie van dit lied opgenomen. Onder andere in India, Zimbabwe, Maleisie, Japan, Zweden, Duitsland en Frankrijk hebben zangers en zangeressen een video opgenomen waarmee ze een ‘blessing’, een zegen over hun land uitzingen.

Zegen

“Er is nog geen Nederlandse versie waarin heel veel zangers uit allerlei kerken en kringen als een groot virtueel koor het lied The Blessing zingen. Ik denk dat Nederland op dit moment echt een zegen nodig heeft. Onze hoop is op God gevestigd, en we mogen als christenen uitzingen dat we Hem en Zijn zegen nodig hebben."

Inmiddels is het lied opgenomen. Bekijk de videoclip hier: https://youtu.be/A-KBswo0gVs

Virtueel koor

Het koor wordt samengesteld uit zangers en zangeressen die thuis een video opnemen. De bedoeling is dat er uiteindelijk een groot virtueel koor ontstaat. “Het is heel laagdrempelig," legt Joanne uit. "Iedereen mag meezingen. Je hoeft geen auditie te doen of heel veel ervaring te hebben. Het belangrijkste is dat je met passie zingt. De eerste video's zijn al binnen, en dat is ontzettend leuk om te zien. Ouderen, jongeren, zelfs hele gezinnen doen mee!”

Ik denk dat Nederland echt een zegen nodig heeft

Het lied wordt gedeeltelijk in het Nederlands en gedeeltelijk in het Engels gezongen. "Ik heb geen idee hoeveel mensen uiteindelijk mee gaan doen. Ik hoop veel! Want hoe prachtig is het wanneer heel veel mensen vanuit hun huiskamer of slaapkamer een zegen over ons land gaan uitzingen?”

Inmiddels is het lied opgenomen:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--