Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Op paasmorgen zingt iedereen hopelijk mee vanuit de deuropening'

'Daar juicht een toon, daar klinkt een stem'

Het is zondag 12 april 2020, Eerste Paasdag. Zodra de klok 09:00 uur slaat, zwaaien in Nederland heel veel voordeuren open. Mensen gaan massaal in de deuropening staan, en uit duizenden kelen klinkt het prachtige lied: ‘Daar juicht een toon, daar klinkt een stem.’ Een mooie droom? Als het aan Jannie Molenaar ligt, wordt dit werkelijkheid.

Deel:

Geen kerkdiensten meer op zondag. Iedereen zit thuis. De meeste mensen blijven binnen en kijken een kerkdienst online of op tv. Jannie Molenaar woont op Urk en houdt enorm van zingen. “Onlangs zag ik een video van een aantal mensen die op de stoep bij hun huis het lied ‘Wat de toekomst brengen moge’ zongen,” vertelt ze. “Dat maakte echt indruk op mij. Afgelopen week lag ik ’s nachts wakker en moest ik ineens denken aan het verhaal van de uittocht uit Egypte. Van het bloed aan de deurposten, het bloed van het Lam als teken van leven. En ik dacht: wat zou het toch mooi zijn als we op Eerste Paasdag om 9.00 uur allemaal in onze deuropening een paaslied gaan zingen! Het lied ‘Daar juicht een toon, daar klinkt een stem’ is prachtig. Iedereen kent het, of je nu van evangelische of gereformeerde huize bent."

'Zingt u mee?'

Jannie besloot een berichtje op Facebook te plaatsen. Haar oproepje om mee te zingen op Eerste Paasdag werd in korte tijd massaal gedeeld. “Het zou zo mooi zijn als we met elkaar weer de verbinding zoeken. Mijn wens is eigenlijk dat heel Nederland mee gaat zingen. Er is zo veel angst bij iedereen in verband met het coronavirus. Zodra je de televisie of de radio aanzet, gaat het over ziekte of dood. Hoe mooi zou het zijn wanneer wij als christenen een heel ander  geluid laten horen, namelijk dat Jezus de dood heeft overwonnen. Een loflied voor onze opgestane Heer."

Heel Nederland

Jannie hoopt dat het idee in heel Nederland wordt opgepikt. En dat het lied 'Daar juicht een toon' op paasmorgen overal mag klinken. "Ik hoop dat iedereen – ook de ministers en onze koning – mee gaan zingen op paasmorgen. 'Want nu de Heer is opgestaan, nu vangt het nieuwe leven aan. Een leven door Zijn dood bereid, een leven in Zijn heerlijkheid!'"

Nietalleen.nl

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--