Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ontdek onze 10 Life Rules gebaseerd op Jezus' levensstijl

Niet geleefd worden, maar leven. Daar zoeken we naar bij Life Rules. Daarin laten we ons inspireren door Jezus’ levensstijl. Uit Zijn woorden en daden hebben we tien thema’s gehaald. Aan de hand daarvan maken we onze content. Het zijn tien principes die ons laten zien wat leven betekent.

Deel:
Ga naar de Life Rules startpagina
Ga naar de Life Rules startpagina

1. Kies waardoor je je laat vormen

We worden allemaal gevormd. Ook als je daar niet bewust voor kiest. Bijvoorbeeld door je werk, de cultuur waarin je leeft en de content op de feeds van je sociale media. Wij kiezen, net als Jezus, om ons te laten vormen door het Bijbelse verhaal. Wat we doen, wat we hebben of wat andere mensen over ons zeggen, bepaalt niet wie we zijn.

Lees hierover onder andere in Matteüs 4

2. Laat je aandacht niet kapen

Smartphones en social media zijn zo ontworpen dat ze onze aandacht kapen. Daarom oefenen we in nee zeggen. We laten ons leven niet bepalen door notificaties, FOMO en dopamineverslaving. We hebben aandacht voor wat we écht belangrijk vinden.

Lees hierover onder andere in Marcus 13:33 en Lucas 10:38-42.

3. Durf stil te zijn

Altijd prikkels, altijd activiteit, steeds weer nieuwe informatie. We durven nauwelijks stil te zijn, terwijl dit zoveel oplevert. Door stil te zijn ontstaat er ‘ruimte’ die leidt tot creativiteit, inzicht en focus. Jezus zonderde zich regelmatig af voor stilte en gebed.

Lees hierover onder andere in Lucas 6

4. Geniet van genoeg

Spullen zijn vaak meer dan dingen, ze bepalen (te) vaak wie we zijn. Jezus is superkritisch op ‘de macht’ van spullen. Minder spullen zorgen voor minder zorgen en minder ruis. Dat is bevrijdend. 

Lees hierover onder andere in Matteüs 6

5. Kom samen

Leven en geloven doe je samen. Jezus verbindt ons aan elkaar en hij wil iedereen tot één familie maken in Zijn Naam. Arm of rijk, zwart of wit, man en vrouw, iedereen is gelijkwaardig bij Jezus. Daarin zijn gastvrijheid en samen eten belangrijke dingen. Jezus stelde het avondmaal in; een ritueel dat de eeuwen trotseerde om ons steeds opnieuw aan Hem en elkaar te verbinden.

Lees hierover onder andere in Lucas 4, Lucas 7 en Lucas 24 en Marcus 14

6. Leve je lijf

Het bijzondere aan het christelijk geloof: God kreeg een lichaam. Het lichaam is heel belangrijk, ‘heilig’ zelfs. Zo waste Jezus de voeten van Zijn leerlingen. Wat een symbool van nederigheid. 

We kunnen knielen, sporten, seks hebben, aanbidden, tandenpoetsen, slapen, omhelzen… Je lichaam heeft ook veel te zeggen, zoals: waarom ben ik zo gespannen? Een knuffel geven kan veel meer zeggen dan duizend woorden.

Lees hierover onder andere in Johannes 13:1-17

7. Leef langzamer

Haast is de vijand van alles dat het leven goed maakt. We merken het elke dag: de druk en de snelheid zijn nauwelijks bij te benen. Daarom kiezen we voor een langzamer leven. Eén dag in de week pauzeren we helemaal. Op zondag. Niet pas als je moe bent. Op deze dag zijn we voor even vrij van keuzestress, werkdruk en spullen kopen. Dan rusten we, genieten we, verbinden we ons familie en vrienden en aanbidden we.

Lees hierover onder andere in Marcus 2:27

8. Ontbubbel actief

We zijn van nature geneigd op te trekken met ‘ons soort mensen’. Jezus ging met iedereen om, uit elke laag van de samenleving. Ook mensen die over het hoofd gezien werden of gecanceld waren. Hij daagt ons uit dat ook te doen en beschikbaar te zijn. Uit je comfortzone kun je pas echt waarde toevoegen en wordt ook jouw leven rijker.

Lees hierover onder andere in Lucas 19

9. Zorg voor waar je woont

Zorg goed voor het plekje op aarde waar jij woont. Beheer je geld goed, laat je tuin bloeien, repareer je kapotte spullen, verbind je met je buurt. Op jouw plek draag je een steentje bij aan een gezonde aarde en verbonden mensen, want eigenlijk wonen we samen in één groot huis. 

Lees hierover onder andere in Johannes 1

10. Heb lief

In zowel Zijn woorden als daden leert Jezus ons liefhebben. Hoe doen we dat? Dat betekent dat we andere mensen dienen, dat we het beste zoeken voor de ander, dat we waarheid zoeken, naar gerechtigheid verlangen dat we zelfs onze vijanden liefhebben. Dan wordt de wereld echt wat beter.

Lees hierover onder andere in Matteüs 5 - 7, Johannes 3:16 en Matteüs 22:36-40 

Volg Life Rules op Instagram
Volg Life Rules op Instagram
Doe mee met de Life Rules WhatsApp-community

Samen ideeën uitwisselen en bonuscontent en oefeningen ontvangen

Doe mee met de Life Rules WhatsApp-community
--:--