Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Het Life Rules Manifest

Niet geleefd worden, maar leven. Daar zoeken we naar bij Life Rules. Daarin laten we ons inspireren door Jezus’ manier van leven. We gaan tussen alle keuzes, prikkels en gehaast op zoek naar een levensstijl waarin rust, aandacht, liefde, blijdschap en vrede centraal staan. Doe je mee?

Deel:
Ga naar de Life Rules Startpagina
Ga naar de Life Rules Startpagina

1. Kies waardoor je je laat vormen 

We worden allemaal gevormd. Ook als je niet bewust kiest. Bijvoorbeeld door je werk, de cultuur waarin je leeft of door wat anderen vinden. Jezus’ manier van leven biedt inspiratie zoals we die nergens anders vinden. Hij geeft leven in al z’n volheid en vrijheid.

2. Laat je aandacht niet kapen 

Smartphones en social media zijn zo ontworpen dat ze onze aandacht kapen. Daarom oefenen we ons in nee zeggen. We laten ons leven niet bepalen door notificaties, FOMO en dopamineverslaving. Waarom? Omdat we onze aandacht willen geven aan dat wat echt belangrijk is.

3. Durf stil te zijn

We weten nauwelijks meer wat verveling is. Altijd prikkels, altijd activiteit, steeds weer nieuwe informatie. We durven nauwelijks stil te zijn, terwijl dit zoveel oplevert. Door stil te zijn ontstaat er ‘ruimte’ die leidt tot creativiteit, inzicht en focus.

4. Het kan met minder

Geniet van genoeg. Spullen zijn voor veel van ons niet alleen dingen, maar ook identiteiten. Jezus is superkritisch op ‘de macht’ van spullen. Minder spullen zorgt voor minder zorgen en minder ruis. Dat is bevrijdend.

5. Eet samen

Alles komt samen rond de tafel. Samen eten verbindt; stel je huis open, deel je voedsel, voer gesprekken op een laagdrempelige manier. De eettafel lijkt doodgewoon, maar is een heel bijzondere plek. Voor Jezus waren maaltijden met anderen een essentieel onderdeel van z’n leven en werk. Hij at met de vrienden waar hij zich aan verbond, maar ook met outcasts en tegenstanders. Hij stelde het avondmaal in, een ritueel dat de eeuwen trotseerde.

6. Luister naar je lijf

Het bijzondere aan het christelijk geloof: God kreeg een lichaam. Het lichaam is heel belangrijk, ‘heilig’ zelfs. We kunnen knielen, sporten, seks hebben, aanbidden, tandenpoetsen, slapen, omhelzen… Je lichaam heeft ook veel te zeggen, zoals: waarom ben ik zo gespannen? Wat vind ik fijn?

7. Leef langzamer

Haast is de vijand van alles dat het leven goed maakt. We zien het om ons heen en merken het bij onszelf: De druk en de snelheid zijn nauwelijks bij te benen. Daarom kiezen we voor een langzamer leven. Dat betekent bijvoorbeeld: één ding tegelijk doen.

8. Vier de rustdag

In de Bijbel is het een van de belangrijkste opdrachten: elke week een rustdag houden. Niet pas als je moe bent. Op deze dag zijn we voor even vrij van keuzestress, werkdruk en meer meer meer. Rust, geniet en aanbidt. Samen met je geloofsgenoten, familie en vrienden. Maak er een feestdag van.

9. Ontbubbel actief

We zijn van nature geneigd op te trekken met ‘ons soort mensen’. Jezus geeft ons een ander voorbeeld. Hij ging om met iedereen, uit elke laag van de samenleving. Ook mensen die over het hoofd gezien werden of gecanceld waren. Hij daagt ons uit dat ook te doen en beschikbaar te zijn. In de omgang met andere mensen ontdek je - zeker als ze jou niets terug kunnen geven - iets essentieels over het leven.

10. Zorg voor waar je woont

Voor je eigen huishouden, je wijk en de plaats waar je woont. Het is het goed om wortel te schieten op de plek waar je woont en vanuit liefde te zorgen voor die plek en de mensen die er wonen. Dat zorgen gaat bijvoorbeeld over het zo goed mogelijk kennen van de mensen, over hoe je omgaat met je geld en hoe je omgaat met je afval. Hoe jij leeft op jouw plekje zegt iets over je omgang met de aarde. Want we wonen eigenlijk samen in één groot huis.

Volg Life Rules op Instagram
Volg Life Rules op Instagram
Doe mee met de Life Rules Telegram-community

Samen ideeën uitwisselen en bonuscontent en oefeningen ontvangen

Doe mee met de Life Rules Telegram-community
--:--