Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoe Davidson door een wonder van God zijn vrouw ontmoette

'Heel bijzonder en bizar hoe dit gegaan is'

Criminaliteit, drugs en alcohol spelen al in Davidsons late tienerjaren een grote rol in zijn leven. Terwijl hij bang is dat hij nooit een vrouw zal vinden, blijft zijn moeder hem vertellen over een visioen dat ze heeft gehad: Davidson zal op een bijzondere manier zijn vrouw ontmoeten. Davidson is hier sceptisch over, tot hij voor een conferentie naar Curaçao gaat.

Deel:

Davidson Quirindongo groeit op in een gelovig gezin. Zijn moeder is christen en neemt hem en zijn zus mee naar de kerk. Hier komt een einde aan wanneer hij op vijfjarige leeftijd in een internaat wordt geplaatst. Vanaf dat moment woont hij afwisselend bij verschillende pleeggezinnen. In de weekenden gaat Davidson nog naar zijn moeder, met wie hij naar de kerk gaat. Na een paar jaar laat Davidson zich zelfs dopen. “Ik was toen zeventien jaar, maar het was geen oprechte keuze. Ik deed het gewoon omdat het erbij hoorde.”

Plotseling zwanger

Na zijn doop dwaalt Davidson al snel af van het geloof. Hij gaat met verkeerde vrienden om, gebruikt drugs, drinkt veel alcohol en heeft verschillende vriendinnen. Op zijn twintigste wordt zijn vriendin plotseling zwanger van hem, iets wat zijn leven op z’n kop zet. “We hadden veel ruzie,” vertelt Davidson. “Eigenlijk was het meer een knipperlichtrelatie dan echt een stabiele relatie. Ik ging vreemd en er was geen vertrouwen meer tussen ons.”
Ze gaan uit elkaar, waarna Davidson depressief raakt. Hij overweegt zelfs zelfmoord te plegen. Juist in deze periode komt Davidson door een wonder van God tot geloof. Een relatie met een vrouw is echter niet iets wat Davidson nog op zijn pad verwacht.

Naar Curaçao

De moeder van Davidson vertelt hem als hij nog jong is al over een visioen dat ze heeft gehad. Ze gelooft dat hij op een bijzondere manier zijn vrouw zal ontmoeten: zijn toekomstige vrouw zou hem op Curaçao een glas water komen brengen. Dit visioen komt weer ter sprake wanneer Davidson samen met zijn zus en moeder naar een kerkelijke conferentie op Curaçao afreist. “Terwijl we in het vliegtuig richting Curaçao zaten, zei mijn zus tegen mij: ‘Wat nou als die droom die mama had, nu uitkomt?’ Hier moest ik om lachen. Ik geloofde er gewoon niet in.

Alleen

Davidson denkt dat zijn moeder dit alleen maar zegt omdat zij wil dat hij trouwt met iemand van zijn eigen cultuur. Maar dat gaat volgens hem mooi niet gebeuren. “Ik val namelijk niet op donkere meisjes.” Bovendien gelooft Davidson er niet in dat hij ooit nog de liefde zal vinden. “Ik had al een kind voor wie ik zorgde en ik was hard aan het werk om in ons levensonderhoud te kunnen voorzien. Ik was ervan overtuigd dat andere vrouwen mij hierdoor niet meer zouden willen; ik zou altijd alleen blijven.”

Lees ook: ‘Ik heb tien jaar in een depressie gezeten’
Lees ook: ‘Ik heb tien jaar in een depressie gezeten’

Conferentie

De dag na aankomst begint de conferentie. “Ik zat naast mijn zus in de kerk en opeens komt er een jongedame op ons afgelopen die mij een glas water geeft. Mijn zus begon ontzettend te lachen en het enige wat ik dacht was: nee, dit kan niet waar zijn!” Davidsons moeder kent behoorlijk wat mensen op Curaçao van gezicht, ook het meisje met het glas water. “Ik vroeg mijn moeder naar haar naam,” vertelt Davidson. “Haar naam is Egmaries,” zei ze. “Zij is jouw toekomstige vrouw.”

Bidden

Op zijn kamer besluit Davidson tot God te bidden. Hij zegt: “Here God, ik ben niet naar Curaçao gekomen voor een vrouw, maar als dit echt zo is, als dit echt is wat U wilt, laat haar dan morgen nog een glas water brengen.” De volgende dag gebeurt precies hetzelfde, net als de dag daarna. Nog steeds vol ongeloof besluit Davidson God nog één keer de vraag voor te leggen, maar nu pakt hij het anders aan. Hij gaat op zijn knieën en bidt: ‘Here God, dit is de laatste dag. Als zij echt mijn vrouw moet worden, laat haar deze keer dan niet komen.’ De vierde dag komt Egmaries inderdaad geen glas water bij Davidson brengen. Davidson: “Ik kon er niet meer omheen. Ik dacht: zij wordt dus mijn vrouw. Maar ik weet niet hoe."

Contact

Op de laatste avond van zijn verblijf op Curaçao besluit Davidson een Facebook-account aan te maken. Hij hoopt via deze weg iets meer over Egmaries te weten te komen. Davidson is net klaar met het aanmaken van zijn Facebook-account, als er opnieuw iets  bijzonders gebeurt: “Ik kreeg binnen een paar seconden een vriendschapsverzoek van haar.” Enthousiast vertelt Davidson verder: “Wat bleek? Zij scheen mij al heel erg leuk te vinden!” Davidson en Egmaries besluiten geregeld contact te houden als Davidson weer terug in Nederland is. 

Getrouwd

Na een jaar op afstand van elkaar te hebben doorgebracht, laat Egmaries alles achter op Curaçao en komt ze naar Nederland. Davidson: “Weer een jaar later besloot ik haar ten huwelijk te vragen.”
Momenteel zijn Davidson en zijn vrouw al twee jaar gelukkig getrouwd en hebben ze twee prachtige kinderen. “Heel bijzonder en heel bizar hoe dit gegaan is. Dit was dus echt een droom van de Here God!”

Tekst: Sarah Unglaub

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--