Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Hoe hopeloos de situatie ook is: liefde overwint!'

Benefietconcert voor Stichting Stop Hersentumoren

De 4 zussen Rineke, Mieke, Cocky en Christine – samen vocal group Filiae – waren van plan een muzikale pauze in te lassen. Even geen concerten. Maar door verdrietige omstandigheden komt er binnenkort toch een concert. Een benefietconcert.

Deel:

Zus Cocky vertelt: “In 2008 kregen we het blijde bericht dat mijn zus Mieke en mijn zwager Hans hun eerste kindje verwachtten. Geweldig nieuws natuurlijk! De blijdschap werd al snel overschaduwd, want nog geen week later kreeg Hans ineens een epileptische aanval. Al snel bleek uit onderzoeken dat hij een hersentumor had. Er heerste verdriet en verslagenheid; niemand wist wat hij of zij moest zeggen of doen.”

Kwaadaardig

Al snel blijkt dat het om een kwaadaardige vorm gaat die waarschijnlijk al langere tijd langzaam groeit. Hoewel alle toekomstdromen natuurlijk drastisch veranderen en de ziekte een grote stempel drukt op het leven van Hans en Mieke, gaat het de 9,5 jaar daarna naar omstandigheden goed met Hans. Hij ondergaat zware operaties en krijgt bestralingen en chemokuren.

Cocky vervolgt: “Die periode van 9,5 jaar is eigenlijk heel snel gegaan. Natuurlijk was er veel onzekerheid, maar er was ook altijd hoop. Mieke en Hans kregen 2 prachtige kinderen. Er waren goede behandelingen en medicijnen die ervoor zorgden dat de tumor redelijk ‘stabiel’ bleef. Tot december 2017. Toen hoorden we dat er geen hoop meer was. De tumor groeit te hard en is niet meer te stoppen.”

De zussen voelen het verdriet van Mieke en Hans. Ze willen heel graag iets doen. Met een benefietconcert wordt binnenkort geld ingezameld. Een deel is bestemd voor het gezin van Mieke en Hans om hen een paar mooie herinneringen te kunnen geven. Daarnaast willen ze geld inzamelen voor de Stichting Stop Hersentumoren.Want onderzoek blijft hard nodig. Het is ook een wens van Mieke en Hans om deze stichting te steunen.

Liefde overwint

Hans

“De ziekte van Hans is niet te relativeren. Al heb ik dat de afgelopen maand wel geprobeerd", vertelt Cocky. "Maar er is geen sprake van ‘het valt wel mee’ of ‘het komt wel weer goed’. Wat ik heel bijzonder vind, is dat Mieke tegen me zei: ‘Ik heb Hans niet alleen mijn trouw beloofd, maar ook mijn liefde. Hoewel hij veranderd is en onze toekomstdromen veranderd zijn, kies ik ervoor van hem te blijven houden en hem te blijven zoeken.’ Dat zie je ook in hun relatie: hoe verdrietig de situatie ook is, hun liefde is zo sterk!”

Hoewel de ziekte van Hans veel verdriet geeft, zien de zussen ook dat het gezin veel kracht put uit hun geloof en uit hun liefde voor elkaar. Het thema van het benefietconcert is dan ook ‘Liefde Overwint’.  “Toen ik Hans op nieuwjaarsdag vroeg wat ik hem moest wensen, zei hij: ‘Een liefdevol 2018’. En dat heb ik hem uitbundig gewenst", besluit Cocky. "Want hoe verdrietig en hopeloos de situatie ook is: liefde overwint.”

Het benefietconcert is op 10 februari (20:00 uur) in de Immanuelkerk te Bunschoten. Artiesten die meewerken aan het benefietconcert Liefde overwint zijn Lucas Kramer (bekend van o.a. Nederland Zingt) en Reyer, aanbiddingsleider, dj en producer. Maar ook Annemieke Koelewijn, Paul Sparkes en Ralph van Manen verlenen hun muzikale medewerking aan dit concert.
Kaarten zijn verkrijgbaar via Events4Christ.


De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--