Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Ik zou Jezus vooral willen 'huggen'"

5 vragen aan Tiemen Westerduin

Tiemen Westerduins hart klopt voor kinderen en jongeren. Een aantal jaar werkte hij als basisschoolmeester en jongerenwerker bij de HGJB. Nu werkt hij bij Compassion en wil hij een stem zijn voor kinderen in armoede. EO Geloven stelt hem 5 vragen.

Deel:

Vanuit zijn ervaring met kinderen spreekt Tiemen op de conferentie ‘Rondom het Kind’ volgend weekend. Hij zal de eerste dag afsluiten en inzoomen op de bezoeker zelf. “Kinderwerkers, ouders en kerkleiders komen om inspiratie op te doen voor hun kinderwerk. Maar het gaat ook om henzelf: zijn ze dicht bij de Herder? Als wij niet dicht bij de Herder zijn, hoe leren kinderen dan ooit de Herder te verstaan?” 

 1. Waarom zijn kinderen zo bijzonder voor je?

  “Kinderen zijn zo ontvankelijk. Ze maken het goede in mij los: ze helpen me bij de basics van het leven te blijven. Gewoon van het leven te genieten zonder nuttig te zijn. Met mijn eigen kinderen doe ik computerspelletjes of gaan we wandelen met de hond. Je produceert niets, maar toch zijn dat de mooiste momenten!”

 2. Wat vind je belangrijk om door te geven?

  “Geloof. Ik wil kinderen en tieners leren rekenen met Iemand, die groter is dan henzelf en die ook nog van ze houdt. Ze hoeven zich geen zorgen te maken en het niet in eigen kracht te doen.

  God wil ons de grazige weiden uit Psalm 23 nu geven. Niets is toch mooier dan lammetjes over een grazige weide te zien springen? Ik denk dat God ons graag onbekommerd wil zien.”

 3. Welke vraag zou je aan Jezus willen stellen?

  “Ik heb vooral het verlangen om dicht bij Hem te zijn. Dan heb ik geen vragen meer. Natuurlijk zie ik zoveel pijn en verdriet. Soms bid je ervoor en wordt het verhoord, maar soms ook niet. Toch zou ik Hem vooral willen ‘huggen’ als ik Hem nu zou ontmoeten. Die vragen doen er dan niet meer toe.”

 4. Wat is je grootste irritatie?

  “Ik ben niet zo snel geïrriteerd. Mijn vrouw zegt zelfs dat ik nooit chagrijnig ben. Waar ik me wel boos over maak, is een website als Second Love. Toen ik de eerste keer het reclamespotje hiervoor op de radio hoorde, heb ik direct de oprichter opgebeld. Hoe kun je je geld verdienen met het verwoesten van de veiligheid van kinderen? Je introduceert bedrog en wantrouwen in hun leven. Zo ziek!”

 5. Met welke man uit de Bijbel identificeer jij je?

  “Jezus. Als Iemand mijn grote idool is, dan is hij het. Ik ben in Hem, Hij is in mij.”

  In samenwerking met Eva plaatst EO Geloven wekelijks een verhaal van een man of vrouw die verschil maakt in het leven van anderen. 

Tiemen Westerduin in ANDRIES

--:--