Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jan Dulles en Joris Linssen te gast in nieuw seizoen van 'Lazarus'

Kijk 'Lazarus' vanaf maandag 28 november om 23.15 uur op NPO 2

In een nieuw seizoen van het tv-programma 'Lazarus' praat Marleen Stelling met bekende Nederlanders over hun band met het kerstverhaal. Vanaf 28 november zie je openhartige gesprekken met zangeres Ntjam Rosie, presentator Joris Linssen, Tineke Ceelen (directeur van Stichting Vluchteling) en 3JS-zanger Jan Dulles.

Deel:

Samen met haar gasten gaat Marleen Stelling in Lazarus op zoek naar het wonder van het kerstverhaal. In vier afleveringen reist ze door het eeuwenoude verhaal uit de Bijbel. Met alle gasten spreekt ze over de betekenis in hun eigen verhaal en worden ze onderdeel van een levend schilderij van de gebeurtenis die centraal staat. Zo kijkt Marleen met zangeres Ntjam Rosie naar de aankondiging van Maria's zwangerschap en praat ze met Jan Dulles over de geboorte van Jezus en Jans eigen pijn met de periode voor kerst.

Ntjam Rosie en het verhaal van Maria

In de eerste aflevering (28 november) ontmoet Marleen Stelling zangeres Ntjam Rosie. Ze kijken samen naar het moment dat een engel Maria vertelt dat ze zwanger is. 

Rosie kan zich goed verplaatsen in de angst die Maria gevoeld moet hebben, toen ze hoorde dat ze moeder zou worden. Zelf is ze net bevallen van haar tweede kind, nadat eerdere zwangerschappen waren geëindigd in een miskraam. Net als Maria was Rosies moeder nog maar een tiener, toen ze zwanger bleek. Rosies moeder kon niet altijd voor haar dochter zorgen en Rosie woonde soms jaren achter elkaar bij andere vrouwen uit de familie.

Joris Linssen en de droom van Jozef

Op 5 december raken Marleen Stelling en Joris Linssen (opnieuw) onder de indruk van de droom van Jozef. Het verhaal doet Joris denken aan hoe hij zelf als vader en pleegvader werd overvallen door de kinderen die op zijn pad kwamen. Want ook als je weet dat een kind of pleegkind eraan komt: je kunt je nooit helemaal voorbereiden op wat je allemaal te wachten staat.

Tineke Ceelen en de reis van Jozef en Maria

In haar werk ziet Tineke Ceelen vrouwen die onder de meest moeilijke omstandigheden zwanger zijn. Wat hen overeind houdt, is de wens om hun kind veiligheid te bieden, vertelt ze in de uitzending op 12 december. Ook zelf vond Tineke troost en houvast bij haar pasgeboren dochter, nadat ze tijdens haar zwangerschap groot leed te verwerken kreeg.

Jan Dulles en de geboorte van Jezus

Voor Jan Dulles was kerst altijd een van de mooiste periodes van het jaar. Tot het noodlot toesloeg. In het weekend voor kerst 2020 verloren hij en zijn vriendin Caroline hun drie maanden oude dochter Donna-Maria. Op 19 december is dat precies twee jaar geleden. Na een duistere periode bracht de geboorte van hun derde kindje Lina vorig jaar nieuw licht.

--:--