Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jeroen bereikt jongeren via telefoon tijdens coronacrisis

Nederland Zingt Dichtbij; zondag, 11.40 uur, NPO 2

Deel:

Eenzaamheid ligt op de loer nu corona onze bewegingsvrijheid beperkt. In Nederland Zingt Dichtbij (EO) trekt Jurjen ten Brinke zondag op met Jeroen voor 't Hekke, die jongeren bereikt via de smartphone. Die lijkt voor hen tijdens de coronacrisis belangrijker dan ooit. 

Jeroen voor ’t Hekke heeft zijn baan opgezegd, omdat hij jongeren wil helpen te groeien in geloof. Dat doet hij op op een bijzondere manier, namelijk via het apparaat wat ze de hele dag bij zich dragen: een telefoon. Een belangrijk communicatiemiddel, zeker nu  door de dreiging van corona veel andere ontmoetingsmogelijkheden wegvallen, ook voor jongeren.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Nederland Zingt Dichtbij corona Jeroen Jurjen
Jurjen en Jeroen nemen in 'Nederland Zingt Dichtbij' samen een video op.

Zondagmorgen gaat Jurjen ten Brinke in Nederland Zingt Dichtbij met Jeroen op pad om een video op te nemen waarin ze onder andere vragen beantwoorden die vandaag de dag spelen onder jongeren. Jurjen gaat ook met Jeroen in gesprek over wat hem drijft in dit werk en over hoe hij God dichtbij ervaart. Uiteraard ontbreken ook in deze uitzending de bijpassende liederen en de Bijbelse overdenking niet.

Nederland Zingt Dichtbij: hoop in crisis rond corona

Evangelist Jurjen ten Brinke belicht in Nederland Zingt Dichtbij regelmatig mooie initiatieven tijdens de coronacrisis. Hoe kun je elkaar helpen, bemoedigen en (op afstand) vasthouden? In deze aflevering ontmoet hij Jeroen voor 't Hekke, die via de smarthpone veel voor jongeren betekent. 

Zondag 29 maart, 11.40 uur, NPO 2

Kijk 'Nederland Zingt Dichtbij' hier terug

--:--