Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Joke Verweerd en Arie van der Veer over zorgen rond corona

'Zin, Zout en Zegen': zondag 22 en 29 maart, 19.00 uur, NPO Radio 5

Deel:

'Let een beetje op elkaar!' Dat is wat premier Mark Rutte ons vraagt in deze coronacrisis. Het lijkt een beetje op wat ook in de Bijbel staat: 'Heb je naaste lief als jezelf.' Hoe gaan we om met onze zorgen? In Zin, Zout en Zegen (EO) spreekt Yvonne Sprunken hierover met schrijfster Joke Verweerd. Ds. Arie van der Veer houdt een overdenking over: 'Zorgen hebben'.

Het wordt het steeds duidelijker dat we het coronavirus serieus moeten nemen. Naarmate de zorgen groter worden, nemen de maatregelen toe. Daar heeft ook een radioprogramma als Zin, Zout en Zegen mee te maken. Daarom zitten presentator Yvonne Sprunken en haar gast Joke Verweerd op ruim anderhalve meter van elkaar in de EO-radiostudio. Op veilige afstand hebben ze elkaar begroet, met de hand op het hart. 

Luister hier naar deel 1 uit dit radiotweeluik

Op zondag 22 en 29 maart gaan schrijfster Joke Verweerd en dominee Arie van der Veer in Zin, Zout en Zegen (19.00 uur, NPO Radio 5) in op de zorgen rond het coronavirus. Luister hier alvast naar het eerste deel uit dit radiotweeluik

Joke Verweerd schreef meer dan 70 boeken. romans, gedichten- en verhalenbundels. In Troostpleisters vertelt ze over de zorgen, verdriet en andere gevoelens die ze had, toen haar man ziek werd en overleed. "Als er één gast is die ons iets kan vertellen over bezorgd zijn en angst hebben, waar we deze weken allemaal mee te maken krijgen, is het Joke," vindt presentator Yvonne Sprunken. "Juist in deze tijd van zorgen rond corona willen we in Zin, Zout en Zegen een tweeluik uitzenden over omgaan met zorgen."

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Corona Arie van der Veer Zin, Zout en Zegen
Ds. Arie van der Veer spreekt naar aanleiding van de coronacrisis over: 'Zorgen hebben'. Credits: Willem Jan de Bruin .

De overdenking in beide uitzendingen wordt verzorgd door dominee Arie van der Veer. Zijn thema sluit aan bij: ‘Zorgen hebben’.  In het eerste deel van het tweeluik is de schriftlezing Fillippenzen 4:4-7: 'Laat de Heer uw vreugde blijven; ik zeg u nogmaals: wees altijd verheugd. Laat iedereen u kennen als vriendelijke mensen. De Heer is nabij. Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden. Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren.'

Zin, Zout en Zegen: omgaan met zorgen rond corona

Zondag 22 en 29 maart, 19.00 uur, NPO Radio 5

Beeld: Willem Jan de Bruin 

--:--