Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jorieke en Rianne begonnen een nieuwe christelijke datingsite

'Wij willen laten zien dat online daten leuk en laagdrempelig is'

Werken, sporten, sociale contacten en liefst ook nog daten. Geen gemakkelijke combi, helemaal niet als je je niet zo thuis voelt op een datingsite. Daarom startten de Rotterdamse Jorieke en Rianne een nieuwe variant: “ROOTS. Om de christelijke datingwereld op z’n kop te zetten.”

Deel:

Naast een drukke baan en uitgebreid sociaal leven is het lastig nieuwe mensen te blijven ontmoeten, merkten Jorieke en Rianne. "De kans dat je zomaar de ware tegen het lijf loopt, is niet zo groot," zegt Rianne. "Wil je dat wel, dan is het helemaal geen gek idee om je aan te melden bij een datingsite. Maar van moderne christenen om ons heen hoorden we dat de datingsites van nu niet aansluiten bij de wensen. Mensen vinden het lastig om online te daten, ze kunnen zichzelf niet goed laten zien op hun profiel, en voor sommigen is het zelfs een taboe. Wij wilden laten zien dat online daten laagdrempelig en leuk is. Om de christelijke datingwereld op z’n kop te zetten, hebben we deze nieuwe site bedacht.”

Vanwaar de naam ROOTS?
Jorieke: “De naam sluit aan bij de gedachte dat veel christenen het belangrijk vinden een relatie aan te gaan met iemand die dezelfde achtergrond of levensbeschouwing. Iemand met vergelijkbare wortels, oftewel ‘roots’. Daarnaast vonden we deze naam goed klinken.”

Moeilijke teksten en pogingen om origineel te zijn, kunnen achterwege gelaten worden

Er zijn meer christelijke datingsites, zoals Funky Fish en Christian Match. Hoe gaat jullie site de concurrentie aan?
Rianne: “Wij denken dat we ons onderscheiden doordat we uitgaan van beeld, in plaats van tekst. Er is veel ruimte voor creativiteit en het persoonlijk maken van je profiel. Daarnaast kunnen gebruikers een persoonlijkheidstest invullen, waarna ze profielen te zien krijgen die passen bij de resultaten van deze test.”

Wat kost het om je in te schrijven?
Jorieke: “Voorlopig is het nog gratis. Probeer het dus snel uit, haha! Om de kwaliteit van de site vast te kunnen houden, zullen we op termijn overstappen naar een betaalde vorm. Maar nu willen we zo veel mogelijk christelijke singles op een laagdrempelige manier laten kennismaken met de site.”

Hebben zich al mensen aangemeld?
Jorieke: “Jazeker! Binnen een week hebben zich een paar honderd mensen ingeschreven, en dat gaat nog steeds door. De reacties zijn vooral enthousiast. Niet alleen van mensen die op zoek zijn naar een relatie, maar ook van mensen die de site willen delen met bekenden.”

Lees ook: Hoe vind je de ware in christelijk Nederland?
Lees ook: Hoe vind je de ware in christelijk Nederland?

Beeld: ROOTS 

--:--