Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Julia (17) was tegelijk zwanger met haar moeder

'We hebben samen gebeden'

“Bij anderen oordeelde ik altijd: als je het doet, doe het dan veilig.” Totdat Julia (nu 18) ineens zelf een positieve zwangerschapstest in haar handen had. Met haar buik groeide ook haar schaamte. Nu stapt ze in het licht.

Deel:

“In juli 2017 ontdekte ik dat ik zwanger was. Ik zat al een week op mijn ongesteldheid te wachten en besloot daarom maar een test te kopen. Best spannend, natuurlijk. Helemaal toen ik de moeder van een vriendin tegenkwam. Ik kocht de test, ging snel naar huis en belde m’n vriend Mattias. Op de test zag ik al snel twee streepjes tevoorschijn komen. Zwanger. In eerste instantie barstten we allebei in tranen uit. ‘Nu is m’n leven verpest,’ schoot door mijn hoofd. Toen is Mattias direct naar me toe gekomen. We hebben samen gebeden en God gevraagd of alles goed mocht komen. We wisten niet waar we in terecht waren gekomen …”

Schaamte

“We moesten het onze ouders vertellen. Zoiets kun je letterlijk niet verborgen houden. We waren op vakantie toen ik het aandurfde. Mijn moeder wist echt niet wat ze moest zeggen. En toen had ik m’n vader nog niet eens gehad! Ik zag er enorm tegenop: zou hij boos worden? Gelukkig reageerde hij direct met ‘gefeliciteerd’ en benadrukte hij dat we nu niet gelijk hoefden te trouwen. Dat vond ik heel fijn om te horen! Mattias’ ouders waren teleurgesteld, maar zeiden ook direct: ‘We gaan jullie helpen!’”

Lees het volledige artikel (met een romantische ontknoping) hier bij onze collega's van BEAM!

--:--