Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Karin Bloemen te gast in podcast 'Het ene moment'

#21 'Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet’

In de podcast 'Het ene moment' is Nederlands bekendste diva Karin Bloemen te gast. Ze zingt de sterren van de hemel maar brengt haar publiek ook aan het schaterlachen. Haar imposante jurken zijn inmiddels een begrip. Ze maakte televisie en radio, speelde in films en musicals. In 2019 komt ze met het boek ‘mijn ware verhaal’, waarin ze vertelt over het seksueel misbruik in haar jeugd; een onderwerp waar ze altijd openhartig over heeft gesproken. In 2011 wordt ze benoemd tot officier in de orde van Oranje-Nassau. Haar levensmotto: ‘Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet’.

Deel:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Misbruik in Karins jeugd

Karin groeit op met haar twee zussen in Schagen waar haar ouders een kleermakerszaak hebben. Als haar vader het gezin verlaat komt er een stiefvader in huis. Het is het begin van een donkere periode want deze man misbruikt en mishandeld Karin. Op haar 15e staat Karin bij een meertje en staat ze voor een keuze: of ze stapt uit het leven of ze staat op tegen haar vader. Ze kiest voor het laatste. Uiteindelijk wordt haar vader (voor een relatief lage straf) veroordeeld door de rechter. Karin is tot op de dag van vandaag gedreven om het thema seksueel misbruik bespreekbaar te maken. Ze zet zich onder andere in voor Stichting Team Kim, een organisatie die een einde wil maken aan kindermishandeling.

Kleinkunst Academie

‘Toen het leuk werd’, zo typeert Karin Bloemen de periode na dat haar stiefvader uit haar leven verdween. Ze ontdekte in die tijd dat ze talent had om het podium te staan. Het was ook de periode dat ze begon aan de Kleinkunst Academie in Amsterdam. Aanvankelijk werd ze afgewezen voor de opleiding. Maar na een cursus van de opleiding deed ze alsnog auditie en was ze welkom. Ze zoog alles in zich op tijdens haar opleiding en was van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat te vinden in het gebouw van de Academie.

Verliefd op een muzikant: Marnix

Al tijdens haar opleiding komt haar carrière behoorlijk op stoom. Ze speelt in musicals, films en gaat op den duur ook solovoorstellingen spelen. Ze wordt verliefd op een muzikant waarmee ze werkt, het is Marnix. Ze noemt hem ‘de liefste maat, de beste man, de topste minnaar’. Inmiddels is ze al bijna dertig jaar met hem getrouwd en hebben ze een gezin.  

Over de podcast 'Het ene moment'

Elk mens komt in zijn of haar leven momenten tegen die van grote invloed zijn. Kantelpunten, levensbepalende momenten die het leven daarna voorgoed kleuren; een studie, een huwelijk, een scheiding of de dood van een geliefde. Presentator Elsbeth Gruteke gaat in gesprek met mensen over deze bijzondere momenten.

Meer luisteren van deze podcast?
Meer luisteren van deze podcast?
--:--