Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kester (28) is boer maar woont in een tuinhuisje bij zijn ouders

Kijk aflevering 8 van 'De HuizenFixers' 21 februari om 21.25 op NPO 3 of nu op NPO Plus

Kester is biologisch boer en werkt in Beverwijk. Hij zou graag willen verhuizen, maar dat is niet gemakkelijk als boer. Zijn inkomen is niet hoog, daarom zit regulier huren of kopen er niet in. Nu woont hij tijdelijk bij zijn ouders. Maar het liefst zou hij dicht bij de natuur willen wonen in een community. Dit is lastig te vinden met zijn budget.

Deel:

Boer Kester werkt vijf dagen per week op het boerenbedrijf en landgoed Rorik in Beverwijk. Omdat hij nog geen woning heeft kunnen vinden woont hij tijdelijk in het tuinhuisje van zijn ouders. Hij wil zo snel mogelijk iets voor zichzelf vinden, want op je 28e bij je ouders wonen, dat wil Kester liever niet.

Met boeren verdien je geen topsalaris. Daarom is de zoektocht naar een woonruimte lastig. Kester heeft 500 euro per maand uit te geven. Hij heeft zelf al hier en daar gereageerd op woningen, maar hij krijgt of geen reactie terug of het is veel te duur.

Samen buiten leven

Kester houdt van gezelligheid en zoekt daarom een woonplek die dat kan bieden. Hij vindt het gezellig om met mensen te wonen, maar ondertussen wel ruimte voor jezelf te hebben. Als echte boer houdt hij van buiten zijn, daarom ziet hij een kamertje in het centrum van Amsterdam niet zitten. Hij wil graag in de natuur leven en buiten bezig kunnen zijn. Daarom wil Kester het liefst rondom zijn nieuwe werkplek dicht bij de natuur wonen. Ergens tussen Alkmaar en Haarlem.

Een huis met een grote tuin zou hem goed passen. Kester staat zeker open voor alternatieve woonoplossingen. Zo vindt hij eco dorpen, tiny houses, campers of een pipowagen geweldig. Kester houdt van koken, met verse groenten van het land. Dus een eigen moestuin is een pre. Lukt het De Huizenfixers een passende woning voor Kester te vinden?

Kijk 'De Huizenfixers'  nu op NPO Start.

--:--