Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kleuterjuf Tessa maakt onverwachte carrièreswitch

Blind Getekend aflevering 3

Tessa (40) werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Hoewel ze werken met kinderen leuk vindt en goed is in wat ze doet, maakt het lesgeven haar niet gelukkig. Ze staat vol overgave voor de klas, maar is na haar werk volledig uitgeblust. Door haar deelname aan 'Blind Getekend' hoopt ze een baan te vinden die haar meer rust geeft.

Deel:

Net als veel mensen wist Tessa op jonge leeftijd niet precies wat ze wilde worden. Op advies van haar omgeving schreef ze zich in voor de pabo. Inmiddels merkt ze dat het werk haar teveel energie kost. Al wanneer de kinderen om half 9 binnenkomen, begint ze vermoeid te raken. "Vanbinnen voel ik dat het niet mijn plek is. Ik houd van elk kind apart - ik vind ze allemaal hartstikke lief - maar allemaal tegelijkertijd vind ik gewoon heel veel." 

Vanbinnen voel ik dat dit niet mijn plek is

Begeleiden en coachen

In haar baan is Tessa de hele dag bezig met het begeleiden en coachen van kinderen. Eenmaal thuis gaat die taak onverminderd door. Haar twee zoons hebben door een autismespectrumstoornis namelijk extra aandacht nodig. Sebastiaan - Tessa's man - maakt zich zorgen: "Als dit zo doorgaat, brandt het haar op". Door een carrièreswitch hoopt Tessa met frisse energie thuis te komen om voor haar kinderen te kunnen zorgen.  

Pijn uit het verleden

Al sinds haar veertiende zit Tessa in een zorgdragende rol. Toen haar ouders plotseling uit elkaar gingen, nam ze veel verantwoordelijkheid op zich. In Blind Getekend vertelt ze geëmotioneerd wat dit met haar deed en welke invloed het nog altijd op haar heeft. Onder begeleiding van coach Ton Keunen probeert ze dit trauma uit haar verleden een plaats te geven en ruimte te maken voor een nieuwe carrièrestap.

Afscheid van school

De eerste stap naar een nieuwe baan is het opzeggen van haar huidige contract en afscheid nemen van haar kinderen en collega's op school. Lukt het recruiter Myrza Roeken om voor Tessa een baan te vinden waardoor ze relaxter kan leven en thuiskomt met mooie verhalen?

Bekijk de aflevering van Blind Getekend nu op NPO Start

--:--