Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus – een tv-gesprek over hét Bijbelverhaal dat bij je leven past

Lazarus is de naam van ons nieuwe tv-programma dat je vanaf 26 april kunt zien. Presentator Marleen Stelling praat daarin met o.a. Frénk van der Linden, Giel Beelen en Aafke Romeijn over een Bijbelverhaal dat voor hen veel herkenning oproept.

Deel:

Omdat Café Lazarus in deze coronatijd niet door kan gaan, komt Lazarus met een nieuwe vierdelige serie waarin de vraag centraal staat: Welk Bijbelverhaal vertelt het verhaal van jouw leven?

Wat zijn de overeenkomsten 

Bijbelse verhalen zijn sinds het ontstaan van het christendom op allerlei manieren doorgegeven. In gesproken en geschreven vorm, maar ook in beeldende kunst. Door de eeuwen heen is daar door mensen hoop en troost uit geput.

Bij Lazarus geloven we dat die verhalen anno nu nog die kracht hebben. Daarom gaat presentator Marleen Stelling naar een bekende Nederlander die ze in het begin van het gesprek een iconische afbeelding van zo’n Bijbelverhaal voorlegt. Samen met de gast zoekt ze naar overeenkomsten. Welke gebeurtenissen hebben zijn of haar leven getekend? En hoe hangt dat samen met het Bijbelverhaal dat is gekozen?

De gasten

In deze reeks legt Frénk van der Linden de moeilijke relatie die hij had met zijn moeder naast band die Maria had met Jezus. Giel Beelen voegt zich bij de discipelen voor een les van Jezus en singer-songwriter Aafke Romeijn verkent de diepe dalen in de psalmen van koning/muzikant David.

Vanaf maandag 26 april is Lazarus elke maandagavond te zien vanaf 23.25 uur bij de EO op NPO 2. En via onze site blijf je op de hoogte van extra’s en achtergronden bij het programma.

--:--