Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: debat met Stefan Paas, Lazarus in Groningen en Daan Savert kandidaat Jonge Theoloog des Vaderlands

Komende week is er veel te doen op reli-gebied. Dus veel agenda-tips in deze aflevering, waaronder een debatavond met Stefan Paas en een boeiende avond in De Balie over de betekenis van kunst.

Deel:

Pádraig Ó Tuama op Geestdrift 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Zaterdag 9 november vindt het Geestdrift Festival plaats in Utrecht. Met filosoof Peter Rollins, filosoof en activist Srećko Horvat, Mpho Tutu-van Furth en Pádraig Ó Tuama. Met die laatste was vandaag interview in Trouw te lezen. Daarin zegt hij: ‘Ik vind het fascinerend hoe ‘oude’ verhalen een lens kunnen zijn om naar de huidige tijd te kijken.’ Een mooie opmaat naar morgen. 

Wil je bij Pádraigs lezing zijn? Kaarten voor het Geestdrift Festival zijn verkrijgbaar aan de kassa. Meer informatie vind je hier

Hoe belangrijk is kunst voor ons? 

Maakt kunst ons mens? Die vraag staat centraal aanstaande maandagavond 11 november in De Balie in Amsterdam. Schrijfster en filosofe Joke Hermsen gaat op deze vraag in, maar ook de Componist des Vaderlands: Calliope Tsoupaki, beeldhouwer Johan Tahon en hoogleraar Janneke Wesseling. 

Die avond is ook de presentatie van de nieuwe EO-serie Sign of the Times: Mensch. In de serie gaan kunstenaars Antjie Krog, Calliope Tsoupaki en Johan Tahon op zoek naar wat ons menselijk maakt in tijden van algoritmes en snelle technologische verandering. Waardoor laten we ons bezielen? 

Wil je erbij zijn? Meer info vind je hier. Je kunt er ook toegangskaarten reserveren.  

Debatavond met Stefan Paas in Kampen 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Stefan Paas is bijna aan het einde gekomen van zijn periode als Theoloog des Vaderlands. Woensdagavond 13 november gaat hij op zijn ‘eigen’ universiteit in Kampen in debat over theologie en andere hot issues. Elsbeth Gruteke leidt het debat. 

Wil je erbij zijn? De toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht en dat kan hier tot 12 november. 

Lazarus over twijfel 

Geert Jan Blanken en Marieta van Driel van Lazarus zijn donderdagavond 14 november te gast bij de Navigators in Groningen. We gaan het die avond over geloofstwijfel hebben en Geert Jan zal als Kierkegaard-kenner ook vertellen wat de grote Deense denker over twijfel zei. 

Wil je horen wat we erover te zeggen hebben? De avond begint om 19.30 uur aan sociëteit aan de Hardewikerstraat 7 in Groningen. 

Lazarus-blogger kandidaat Jonge Theoloog des Vaderlands

Daan Savert, blogger voor Lazarus en student Theologie, is kandidaat voor de titel Jonge Theoloog des Vaderlands. Samen met vijf andere kandidaten is hij genomineerd: op de Nacht van de Theologie, op zaterdag 16 november, wordt duidelijk wie zich een jaar lang zo mag noemen. Je kunt hier op hem stemmen. 

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--