Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lazarus tipt: Graceland 2020, podcast God's President en Padraig leest poëzie

We hebben de eerste namen voor je van het komende Graceland Festival en we tippen een nieuwe podcast: met portretten van evangelische Trump-liefhebbers. En een poëzie-podcast van Padraig O'Tuama.

Deel:

Graceland Helemaal komt eraan! 

Het duurt nog even, maar Graceland Festival maakte vandaag het thema voor het komende jaar bekend: Graceland Helemaal. Het festival gaat over 'heelheid'. 'Op Graceland Festival 2020 zoeken en oefenen we de verbinding tussen hoofd en hart, lijf en brein, tussen het hoge ideaal en de rauwe werkelijkheid. En omdat we haar zo lang zijn vergeten, staat het lichaam centraal. Niet als een afgetraind sportschool ideaal, maar als ons Godgegeven thuis.' Ook maakte het festival de eerste namen bekend. Zo zal Ruth Valerio spreken, een milieu en social justice activist en je kunt haar kennen van The Justice Conference. Uit eigen land zal benedictijner monnik Thomas Quartier spreken en muziek is er van onder andere Mevrouw Tamara, Lotte Pen en Wildwood Kin. 

Wil je meer weten, of alvast early bird kaarten (85 eu) bestellen? Dat kan hier

Gelovig & kanker 

Marleen Blootens schreef indrukwekkende blogs op dit platform over de heftige periode in haar leven waarin ze te horen kreeg dat ze kanker had. Afgelopen zaterdag was ze te gast in het tv-programma Jacobine waar ze vertelde over de periode waarin ze ziek was en wat dat deed met haar geloof. 

Je vindt de aflevering met Marleen hier

Kruip in het hoofd van christelijke Trumpstemmers 

Vraag jij je ook af wat er in de Amerikaanse Bible Belt aan de hand is en waarom veel evangelicals Trump zien als degene die door God gezonden is? In de nieuwe podcast God’s President bezoekt journalist Robin de Wever christelijke Trumpfans en doet een poging om hen beter te begrijpen.

Robin luisterde als tiener veel muziek uit christelijk Amerika en ging op uitwisseling naar de Amerikaanse Bible Belt. Toen ‘evangelicals’ Trump omarmden, vroeg hij zich af wat hij gemist had. ‘Trump gaat zo creatief om met de waarheid dat hij zijn eigen werkelijkheid lijkt te creëren. Ik wilde weten: hoe is het om in die werkelijkheid te leven? En als je het eenmaal van die kant bekijkt, ga je Trump dan begrijpen?’

De podcast God’s president kun je luisteren vanaf 6 februari en is te vinden op Spotify, iTunes. Meer info kun je lezen op de site van Npo Radio 1
Naast de podcast is vanaf 6 februari ook de docuserie God, Jesus, Trump! te zien waarin Tijs van den Brink afreist naar Amerika om in gesprek te gaan met Amerikaanse christenen die achter Trump staan. 

Beluister hier alvast de trailer van de podcast: 

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Gedichten lezen met Padraig O’Tuama 

Een heel andere podcast is die van Padraig O’Tuama bij Onbeing. Padraig introduceert het als een ‘nieuw ritueel’ waarin je jezelf onderdompelt in een gedicht. Even een moment van contemplatie en inspiratie. De podcast kun je beluisteren op maandag en vrijdag. 

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--